CORONAVIRUS | Ecaterina Andronescu (PSD), despre închiderea școlilor: Este prea târziu să așteptăm până la vacanța de Paște (VIDEO)

CORONAVIRUS | Ecaterina Andronescu (PSD), despre închiderea școlilor: Este prea târziu să așteptăm până la vacanța de Paște (VIDEO)
Foto: gov.ro

Ecaterina Andronescu, fost ministru al Educației și membru al Comisiei de Învățământ din Senat, a declarat, luni, pentru B1 TV că „este prea târziu” să se aștepte până la vacanța de Paște o decizie cu privire la suspendarea cursurilor în România, din cauza coronavirusului.

Andronescu a mai făcut precizări și cu privire și la suspiciunile din Parlament de infectare cu Covid-19, după ce o angajată a OSIM a fost depistată pozitiv, iar aceastaeste colegă cu un bărbat al cărei soții este angajată a Comsiei de Învățământ. (Detalii AICI)

“Este vorba despre o angajată din staff-ul tehnic al Comisiei de Învățământ. Soțul acestei doamne este coleg cu o doamnă care a fost în Italia și care este declarată pozitivă. Pentru orice eventualitate, conduicerea Senatului a luat această decizie, pentru a proteja și ceilalți membrii ai Comsiei, dar și pe cei care vin în Senat la muncă.

Membrii staff-ului tehnic au fost trimiși acasă, adică cei care asigură documentele necesare desfășurării ședințelor de comisie.

Se așteaptă testarea acestei doamne. După rezultat se vor testa și alte persoane.

Din discuțiile cu specialiștii, înțeleg că, elevii chiar dacă nu sunt neapărat în pericol, sunt vectori de transmitere pentru acest virus. Din acest punct de vedere, fără îndoială ar fi de preferat să nu diseminăm mai mult decât este cazul prin intermediul școlilor. Eu cred că dacă într-o școală apre un caz, trebuie suspendate cursurile în acea școală. Să iei decizia aceasta la nivel național, cum au luat-o italienii, cam târziu pentru ei, nu este exagerat.”, a spus, pentru B1 TV, fostul ministru al Educației, Ecaterina Andronescu.

Întreabtă dacă ar fi bine să se aștepte o decizie în privința suspendării cursurilor până la vacanța de Paște, Andronescu a precizat că “este prea târziu”.

Emisia video va porni imediat. Daca aveti un ad blocker activ va rugam dezactivati-l.

Ultima oră
00:15 - Judo: Alexandru Raicu a câștigat medalia de bronz la turneul de Grand Slam de la Paris
23:49 - Mai multe persoane s-au adunat în fața Spitalului Județean Satu Mare pentru a cere explicații despre moartea unei tinere gravide. Medicii spun că starea femeii s-a deteriorat rapid
23:10 - Marius Șumudică a revenit cu victorie în Turcia și a făcut spectacol la conferința de presă, dar e atacat de un fost translator: „Ne insultă țara pe la spate”
22:53 - Beatrice Mahler: Am triplat consumul de oxigen față de valul 3 / Măsurile suplimentare din spital ne creează o stare de confort care a lipsit în trecut
22:31 - Gina Pistol și fetița au plecat din casa lui Smiley
22:14 - Principalul suspect pentru uciderea parlamentarului britanic David Amess, audiat ore întregi de forțele antitero. BBC: Un nou atac terorist e încă „probabil” în Marea Britanie
21:43 - Manifestație împotriva fascismului la Roma, cu circa 200.000 de persoane. Demonstranții au cerut interzicerea grupului Forza Nuova (VIDEO)
21:17 - Vlad Voiculescu: Singura coaliție posibilă pentru USR PLUS, cea cu PNL și UDMR. Dacă nu se vor întoarce la negocieri până în cursul zilei de duminică, probabil veți vedea un guvern USR PLUS în Parlament (VIDEO)
20:58 - Un tânăr dat în urmărire națională a fost împușcat de polițiști. Bărbatul încercase să fugă de oamenii legii
20:19 - Accident cumplit în județul Prahova. Patru persoane, printre care și un bebeluș, au fost transportate la spital (VIDEO)