CORONAVIRUS. Florian Bodog (PSD): Care este motivul pentru care România se află pe ultimul loc în Uniunea Europeană cu privire la numărul de teste efectuate? (VIDEO)

CORONAVIRUS. Florian Bodog (PSD): Care este motivul pentru care România se află pe ultimul loc în Uniunea Europeană cu privire la numărul de teste efectuate? (VIDEO)

Fostul ministru al Sănătății, Florian Bodog, susține că a petrecut multe ore alături de colegii medici zilele astea, în plină pandemie de coronavirus, care l-au întrebat despre soluțiile găsite de guvernați cu privire la stoparea COVID-19.

Fostul ministru al Sănătății, Florian Bodog, apel la guvernanți

La rândul său, Bodog adresează un set de cinci întrebări actualului ministru al Sănătății, Nelu Tătaru, și premierului Ludovic Orban.

“Care estemotivulpentru care România se află pe ultimul loc în Uniunea Europeană cu privire la numărul de teste efectuate?

Care estecapacitateade testare pe care fiecare județ o are, capacitatea reală?

Care este numărul paciențilorunicicare au fost testați (deoarece numărul de teste nu reflectă același număr de pacienți testați)?

Cum au fostrepartizatetestele pe județe?

Care estestoculde medicamente pentru tratamentul COVID-19 existent la nivelul fiecărui județ și la nivel național? Pentrufiecaremedicament care este prevăzut în protocolul de tratament?”, întreabă Florian Bodog.

CORONAVIRUS. Florian Bodog (PSD): Care estemotivulpentru care România se află pe ultimul loc în Uniunea Europeană cu privire la numărul de teste efectuate?

Bilanțul epidemiei decoronavirusîn România a depășit 5.000 de infectări

În ultimele 24 de ore, 265 de români au fostconfirmați cu noulcoronavirus(COVID-19). Bilanțul total al infectărilor ajunge astfel la5.467.

Dintre aceștia, un număr de 729 de persoane au fost declarate vindecate și externate.

Alți 183 de pacienți sunt însă în secțiile de Terapie Intensivă.

Totodată, 265 deromâni au muritdin cauza infectării cucoronavirus.

La nivel național sunt peste 25.200 de oameni în carantină instituționalizată și mai bine de 77.300 în izolare la domiciliu.