Costel Alexe, ministrul Mediului, despre proiectul de reabilitare al plajelor: „Va fi extinsă în larg cu până la 100 de metri”

Costel Alexe, ministrul Mediului, despre proiectul de reabilitare al plajelor: „Va fi extinsă în larg cu până la 100 de metri”
Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Ministrul Mediului, Costel Alexe, a anunțat în cursul zilei de joi că plajele de pe litoralul românesc vor fi extinse cu până la 100 de metri, suprafața acestora urmând să crească cu 200 de hectare. Valoare proiectului ajunge până la 800 de mii de euro, scrie News.ro.

În cursul zilei de joi, 17 septembrie, ministrul Mediului li premierul Ludovic Orban au participat la prezentarea programului de înnisipare a zonei de Coastă Turistică, finanțat din fonduri europene. În timpul întâlnirii, ministrul Mediului a explicat că proiectul se va desfășura pe o lungime de 30 de kilometri de plajă.

Suprafața plajelor, crescută cu peste 200 de hectare

Ministrul Mediului a explicat faptul că suărafața plajelor din România va fi dublată, extinsă în larg cu până la 100 de metri. Mai mult decât atât, la finalul proiectului, aceasta va fi mai mare cu peste 200 de hectare.

„Guvernul României sprijină şi o va face în continuare acest proces de combatere a eroziunii costiere. Astăzi, avem cel mai important proiect de mediu în acest sens. Peste 840 de milioane de euro care sunt investite în a doua etapă a proiectului prin care pe o lungime de 30 de kilometri vom reuşi nu doar să combatem eroziunea costieră, fapt care ar fi dus ca în următorii 10-20 de ani România pe anumite porţiuni să nu mai fi avut plaje, reuşim prin acest proiect să dăm o şansă biodiversităţii astfel încât au fost prinse măsuri pentru prima oară, evident, refacerea ecosistemelor marine şi de conservare a biodiversităţii şi poate cel mai important pentru întreaga societate românescă şi este vestea bună prin acest proiect suprafaţa plajelor României va fi dublată (…) Astfel, în anumite porţiuni de pe litoralul românesc plaja va fi extinsă în larg cu până la 100 de metri, iar la finalul acestui proiect, prin aceste tehnologii inovative, de mare precizie, cu specialişti foarte buni, nu doar din România, ci şi din întreaga Europă, vom reuşi să creştem suprafaţa plajelor României cu peste 200 de hectare”, a declarat ministrul Mediului, Costel Alexe, în timpul întâlnirii de la Eforie.

Refacerea plajelor ar putea face litoralul românesc mai atractiv pentru turiști

În timpul întâlnirii de la Eforie, premierul Ludovic Orban a explicat faptul că extinderea plajelor ar putea face litoralul românesc mai atractiv pentru turiști.

„Eroziunea ar fi riscat să ducă la dispariţia plajelor în foarte multe zone ale litoralului. Şi mă bucur că există acest proiect, un proiect care are o valoare totală de 800 de milioane de euro şi care vizează refacerea mai multor segmente de litoral astfel încât să ducă la creşterea suprafeţei plajelor, în mod evident cu scopul de a face mai atractiv litoralul românesc pentru turişti. Această lucrare este una fundamentală pentru perspectivele de dezvoltare ale litoralului românesc şi noi o susţinem, vom sprijini efectuarea lucrărilor în conformitate cu prevederile contractuale şi pe lângă susţinerea acestor lucrări vom susţine multe alte proiecte care sunt importante şi care pot să ducă la creşterea afluenţei de turişti pe litoralul românesc”, a explicat el, potrivit sursei citate mai sus.

Ultima oră
00:08 - Alexandru Rafila: PSD nu poate să aibă doar Ministerul Sănătății într-un moment atât de greu. Ar fi boicotat de Dan Vîlceanu. Cum să rezolvi o criză fără să ai resurse?
00:05 - Lora nu mai poate să facă fața emoțiilor: „A murit cu mine”
23:59 - Alexandru Rafila (PSD) cere o lună de „solidaritate națională” împotriva pandemiei: Dacă ne ținem serios de treabă, putem obține imunitatea colectivă spre sfârșitul anului
23:57 - Emma Raducanu, elogiată de către Simona Halep: „Poate să intre în top 10 WTA foarte repede”. Ce i-a atras atenția în mod special fostului lider mondial
23:40 - Marea Britanie: Supermarketurile ascund rafturile goale cu poze cu legume și fructe. „Mmmm, fotografii delicioase cu sparanghel” (FOTO)
23:40 - Alexandru Cicâldău, gol pentru Galatasaray în derby-ul cu Beșiktaș. Internaționalul român a reușit o performanță fără precedent după decembrie 2015 (FOTO, VIDEO)
23:27 - Cosmin Natanticu, pus în fața unei alegeri decisive. Eliza: „Mi s-au promis lucruri și nu s-au mai întâmplat”
23:15 - Pepe, din nou îndrăgostit. A fost surprins de paparazzi cu noua iubită și noul bolid de lux (FOTO)
23:07 - Octavian Jurma: Agresivitatea bolii în ultima vreme face medicii și specialiștii în boli infecțioase să suspecteze că am putea avea de-a face în România cu o nouă variantă Delta (VIDEO)
23:02 - Haos după impunerea certificatului verde COVID pentru accesul în instituții: „Mi-a spus să depun online. Ce e aia?“