Crin Antonescu: Adriana Sfătoiu este o moralistă second-hand care scoate ţipete ascuţite

Crin Antonescu: Adriana Sfătoiu este o moralistă second-hand care scoate ţipete ascuţite
Foto: evz.ro

Președintele PNL, Crin Atonescu, a declarat, vineri, că deputatul liberal Adriana Săftoiu este o „moralistă second-hand achiziționată pe vremea lui Dinu Patriciu”, care „scoate țipete ascuțite”, informează Mediafax.

„Țipete ascuțite scoate și doamna Săftoiu. (…) o moralistă second-hand achiziționată pe vremea lui Dinu Patriciu și Călin Popescu Tăriceanu sau invers, nu are importanță. Doamna Săftoiu îmi spune mie că trecutul contează. Ca să vezi! Mie îmi spuneți? Dumneavostră mie îmi spuneți?”, a declarat Crin Antonescu, citat de sursa precizată.

Declarația lui Crin Antonescu vine ca răspuns la afirmațiile Adrianei Săftoiu care ar fi spus că liberaliilor le va fi greu să mai vorbească despre „revoluția bunului simț” după ce aceștia au făcut alianță cu PC, partidul fondat de Dan Voiculescu.

„Aş vrea să-l parafrazez pe domnul Crin Antonescu, din 2006, care în cazul Mona Muscă spunea că nu e nevoie de un verdict al unei instanţe, că e suficient ca Mona Muscă să fie exclusă din PNL, un nume conspirativ şi un angajament. Tot dânsul spunea atunci că în PNL nu e loc pentru trădători şi trădaţi. Acum, sigur că da, dacă decizii luate în prezent determină liderii PNL să spună că trecutul nu contează, nu e decât o formă de laşitate şi atâta tot. Cred că e de preferat să spui că da, trecutul contează, asta e, punct. Deci din punctul meu de vedere, trecutul contează pentru absolut oricine şi cred că niciodată prezentul nu poate fi asumat şi înţeles fără să ţii cont şi de trecut”, a afirmat deputatul liberal, citată de Mediafax.

Înalta Curte de Casație și Justiție a dat, joi, verdictul final în procesul pe care vicepreședintele Senatului îl are cu CNSAS. Conform magistraților, Dan Voiculescu a colaborat cu fosta Securitate. Hotărârea este definitivă și irevocabilă, însă liderul onorifi al PC a anunța că va ataca decizia la Curtea Europeană a Drepturilor Omului.