Cristian Bușoi: Primăria Capitalei recunoaște că insolvența RADET a fost o greșeală. Consilierii generali ai PNL nu vor vota o companie anulată de instanță

Cristian Bușoi: Primăria Capitalei recunoaște că insolvența RADET a fost o greșeală. Consilierii generali ai PNL nu vor vota o companie anulată de instanță

Președintele PNL București, Cristian Bușoi, precizeaă că liberalii din Consiliul General al Capitalei nu vor vota pentru Compania Energetică, o companie înființată de Primăria Capitalei și anulată de instanță.

“După ce Curtea de Apel București a declarat ilegale companiile înființate de administrația PSD-Firea, doamna primar cere votul CGMB pentru Compania Energetică, amenințând că, în caz contrar, sistemul de termoficare va avea probleme și nu vor putea fi atrase fondurile europene.

Pentru că își dă seama ce blocaj a creat, prin propriile decizii și după hotărârea CAB, dna primar Firea vrea peste noapte o soluție, fără nicio dezbatere, pe un proiect introdus pe ordinea de zi suplimentară. Găsirea unei soluții pentru serviciile de termoficare este un proces serios. Nu se poate face de pe o zi pe alta și, în niciun caz, încălcând deciziile instanței”, spune Bușoi.

Potrivit acestuia, nu se poate vota un proiect introdus pe ordinea de zi suplimentară, fără niciun fel de analiză și fără dezbatere publică.

“O decizie la fel de intempestivă și de negândită a fost și insolvența RADET”, adaugă președintele PNL București.

“Probabil molipsiți de sinceritatea domnului viceprimar Bădulescu, cei din conducerea Primăriei, în frunte cu doamna Firea, recunosc, pentru prima dată, alb pe negru, că insolvența RADET a fost o greșeală, ce a făcut compania neeligibilă pentru atragerea celor 180 de milioane de euro, fonduri pentru modernizare sistemului de termoficare”, mai spune el.

PNL a prezentat public soluțiile pentru refacerea sistemului de termoficare și este deschis să discute aceste soluții, pentru a fi găsită cea mai bună variantă de lucru.

“Pentru asta este nevoie de o dezbatere publică reală și serioasă. Este nevoie de discuții cu profesioniști, cu oameni care chiar se pricep, nu cu politrucii din echipa administrației PSD a Bucureștiului, care au creat blocajul de acum”, precizează Cristian Bușoi.

Ultima oră
15:29 - ANPC: 94 de controale la furnizori de energie și gaze. Au fost date amenzi de 645.000 lei. Facturile eronate vor fi recalculate
15:08 - Alecsandru Dunaev, detalii despre scenele pasionale alături de Mara Oprea, în serialul Adela de la Antena 1: Există o chimie între noi
15:07 - Virgil Popescu: Furnizorii au obligația să recalculeze facturile emise eronat fără penalități în termen de 15 zile, timp în care se suspendă inclusiv o eventuală plată. Debranșările, interzise pe perioada OUG (VIDEO)
14:48 - Marcel Ciolacu: Este tardivă o lege a certificatului verde în acest moment
14:37 - Scandal de proporții la „Survivor România”. Doi Faimoși și-au aruncat cuvinte grele: „Ești nebun, ești pervers!” (GALERIE FOTO)
14:28 - Dan Dungaciu, despre mișcările Rusiei: Sună mai degrabă ca mesaje prin care să convingă cealaltă parte că e o amenințare reală, dar nu sunt convins că sunt mesaje că invazia ar fi iminentă (VIDEO)
14:09 - Câți bani încasează Cătălin Zmărăndescu și Roxana Ciuhulescu de la Suriviro România 2022. Sumele primite pentru fiecare săptămână
14:02 - Probleme pentru Andra. De ce a ajuns artista la poliție (GALERIE FOTO)
13:53 - Aproape 150 de orașe și municipii în scenariul roșu. Cea mai mare rată de infectare, înregistrată într-o comună din județul Cluj
13:38 - Marcel Ciolacu, întrebat despre schimbarea conducerii ANRE: Mie nu mi-a solicitat cineva acest lucru. Nu știu dacă ANRE trebuie să urmărească facturi (VIDEO)