Criza de la Timișoara se lasă cu demisii în USR PLUS: „Primăria nu a fost în stare să se asigure că timișorenii vor avea căldură și apă caldă”

Criza de la Timișoara se lasă cu demisii în USR PLUS: Primăria nu a fost în stare să se asigure că timișorenii vor avea căldură și apă caldă
Dominic Fritz

Situația critică din Timișoara, unde distribuția agentului termic a rămas în continuare sistată, se lasă cu demisii în USR-PLUS. Tudor Baștea, un cunoscut activist USR din Timisoara, anunta ca demisioneaza din partid acuzand modul in care a fost gestionata criza Colterm.

Demisii în USR PLUS după criza îmcălzirii de la Timișoara

Acesta acuză faptul că administrarea orasului a fost preluata iarna trecuta. Nu au fost intreruperi de caldura si apa calda, deci “greaua mostenire” nu a fost chiar atat de grea. A urmat un an intreg, in care se putea lucra la redresarea Colterm. Si totusi, a venit frigul si Primaria nu a fost in stare sa se asigure ca Colterm va putea furniza caldura si apa calda

Astazi am demisionat din USR-PLUS.

Cred ca in continuare ca USR-PLUS e cel mai curat partid din Romania, cu cel mai mare procent de oameni onesti, decisi sa puna umarul la reformarea Romaniei. Cred in continuare in Dacian Ciolos, in modul sau echilibrat si responsabil de a face politica.

Pe alocuri insa, in unele filiale, musteste impostura si incompetenta. Au fost mai multe situatii, de-a lungul acestui an, in care mi-am pus intrebarea ce mai caut in aceasta organizatie. M-a dezamagit povestea cu organigrama, anulata de instanta. Adica lucrezi luni de zile la ea, si apoi te trezesti ca nu se poate aplica? Niste avocati, niste juristi, nu sunt pe acolo prin primarie?”

Ultimele evenimente legate de Colterm au pus capacul

Membrul USR-PLUS demisionar a precizat că în ciuda datoriilor istorice se puteau găsi soluții:

„Da, sunt de acord ca Colterm a acumulat datorii datorita managementului defectuos din mandatele fostilor primari. Da, sunt de acord ca administratia Fritz a preluat un cartof fierbinte, dar era de datoria sa să se descurce. Si-a asumat aceasta responsabilitate.

Administrarea orasului a fost preluata iarna trecuta. Nu au fost intreruperi de caldura si apa calda, deci “greaua mostenire” nu a fost chiar atat de grea. A urmat un an intreg, in care se putea lucra la redresarea Colterm. Si totusi, a venit frigul si Primaria nu a fost in stare sa se asigure ca Colterm va putea furniza caldura si apa calda. Asta ca sa nu mai amintim alte balbe din povestea Colterm, gen numirea lui Bogdan Nanu ca director general. Caruia i s-a cerut demisia dupa cateva zile, pt ca avea niste probleme penale, tocmai pentru inginerii financiare.

Ieri dupa-masa, primarul a anuntat ca s-a gasit o solutie temporara, cu alt furnizor de gaz, si ca se va porni caldura in timpul noptii. Peste 50K de familii au asteptat caldura, care nu a venit. A venit insa, azi-dimineata, o noua serie de explicatii de la primar, pt ca de fapt anuntul sau se bazase pe un intelegere verbala, care nu s-a concretizat. Si un apel la disponibilitate si umanitate din partea furnizorilor de gaz. De parca ar fi datoria lor sa gaseasca o solutie, daca s-ar putea sa dea gazul si gratis.

No, imi pare rau, dar eu n-am intrat in acest partid doar ca sa ii inlocuim pe incompetentii lor cu incompetentii nostri. Nu am avut niciodata ambitii politice si nici nu voi avea. Am intrat in partid ca sa ajut cu ce pot (expertiza IT, ajutor in campanii, etc). Si ca sa identificam persoane competente care doresc si pot sa isi asume pozitii publice, in administratie.

Cu regret, dar nu gasesc absolut nici o realizare notabila, dupa un an de administratie Fritz. Le-am promis oamenilor buna guvernare, modernizarea orasului, si le-am taiat caldura si apa calda. Si in loc sa gasim solutii la aceasta criza, facem punctaje interne, prin care invatam oamenii ce sa raspunda comentariilor negative ale cetatenilor scandalizati de situatia Colterm.

Florin Cîțu arată cu degetul către primăria Timișoarei

Premierul Florin Cîțu a declarat joi, în legătură cu criza de la Timișoara unde populația a rămas începând de marți fără căldură că responsabilă este Primăria municipiului:

“Primăria Timișoarei ar trebui să vină cu explicații, există un primar care e gestionarul situației, a fost ales, a venit cu promisiuni și a explicat ce soluții va veni. Trebuie să vedem ce s-a întâmplat acolo. Orice astfel de tragedie nu ar trebui să se mai întâmple”, a spus Florin Cîțu.