CSM a prelungit mandatul lui Nistor la conducerea DNA (VIDEO)

CSM a prelungit mandatul lui Nistor la conducerea DNA (VIDEO)

UPDATE:Secţia pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii a prelungitmandatullui Călin Nistor la conducerea interimară a DNA.

Secţia pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii discută, marți, prelungirea mandatului pe care îl are Călin Nistor la conducerea interimară a DNA. La şedinţă participă şi ministrul Justiţiei, Ana Birchall. Dezbaterile au loc în contextul în care premierul Viorica Dăncilă a cerut să se declanşeze cât mai repede procedura de selecţie a noului procuror şef DNA, informează B1 TV.

Emisia video va porni imediat. Daca aveti un ad blocker activ va rugam dezactivati-l.

„Când declanşez procedura, va fi una care va duce la un rezultat bazat pe profesionalism şi responsabilitate. Mă interesează ca în orice funcţie să fie oameni competenți. Vreau să asigur o bază de selecţie foarte mare. Am început aceste discuţii. Voi anunţa totul cu transparență. Criteriile le vom anunţa la momentul respectiv”, a declarat Ana Birchall.

Ministrul a mai spus că vrea să afle cum a fost posibil ca demisia adjunctului DNA, Marius Iacob, să fie rătăcită în sertarele angajaților vreme de cinci luni. Documentul nu a ajuns la Cotroceni, astfel încât președintele Iohannis să semneze decretul eliberării din funcție.

„Eu îmi cer scuze opiniei publice pentru ce s-a întâmplat. Eu regret acest lucru. M-a supărat foarte mult. Este un lucru pe care nu îl tolerez şi nu-l voi tolera. La preluarea mandatului meu interimar, apărea ca o lucrare scăzută, rezolvată. În momentul în care am descoperit acest incident grav, am trimis tardiv această solicitare, cererea de revocare preşedintelui Iohannis şi am dispus intern o investigație a Corpului de control. Aştept rezultatul şi, în funcţie de acesta, voi dispune toate măsurile legale”, a mai declarat Ana Birchall.

Urmăriți B1TV.ro și pe