Cel mai controversat candidat din Capitală. Cu o condamnare grea primită în dosarul Colectiv, Cristian Piedone a ales un mesaj bizar în campanie: „Ai grijă pe cine votezi, să nu te frigi”

Cel mai controversat candidat din Capitală. Cu o condamnare grea primită în dosarul Colectiv, Cristian Piedone a ales un mesaj bizar în campanie: „Ai grijă pe cine votezi, să nu te frigi”

Primar al Sectorului 4 din Capitală între 2008 și 2015, Cristian Popescu Piedone revine pe oferta electorală la alegerile locale din 27 septembrie și este probabil cel mai controversat candidat de la Sectorul 5. Fostul edil este susținut de formațiunea lui Dan Voiculescu, Partidul Puterii Umaniste (social-liberal).

Cu o condamnare grea primită în dosarul Colectiv, Cristian Piedone așteaptă primul termen din apel

În anul 2008, Cristian Popescu Piedone câștiga alegerile locale pentru Primăria Sectorului 4, pe care avea să îl conducă până în anul 2015. El avea să demisioneze din funcție în 4 noiembrie 2015 – ca urmare a incendiului din clubul Colectiv, care avusese loc în urmă cu câteva zile, în 30 octombrie, și care îndolia o țară întreagă, soldându-se cu zeci de decese și conducând la proteste de amploare, precum și la mai multe mișcări răsunătoare pe scena politică.

La mai bine de patru ani distanță, în decembrie 2019, Tribunalul București pronunța o primă decizie în dosarul Colectiv, iar Cristian Popescu Piedone primea o condamnare la 8 ani și jumătate de închisoare, pentru săvârșirea infracțiunii de abuz în serviciu în legătură cu eliberarea autorizațiilor de funcționare pentru clubul situat în Sectorul 4. Vestea venea în contextul în care procurorii ceruseră pedeapsa maximă prevăzută de lege pentru fostul edil, actualmente candidat la Primăria Sectorului 5 al Capitalei.

Cum primul termen de judecată din apel al dosarului Colectiv a fost fixat pentru 18 septembrie 2020, există posibilitatea ca judecătorii să confirme condamnarea din primă instanță în ceea ce-l privește pe Cristian Popescu Piedone, cu mai puțin de 10 zile rămase până la momentul în care românii vor merge la urne pentru a-și alege primarii.

Fostul primar, actual candidat, își face campanie cu mesaje bizare: „Ai grijă pe cine votezi, să nu te frigi”

Condamnarea în primă instanță primită în dosarul incendiului de la Colectivnu l-a oprit pe Cristian Popescu Piedone din a-și face campanie electorală cu mesajul „Ai grijă pe cine votezi, să nu te frigi”. Cel puțin asta scria pe mănușile de bucătărie pe care actualul candidat de la Sectorul 5 le-a oferit bucureștenilor.

„Să aveți grijă cu cine votați, să nu vă frigeți!”, i-a spus Piedone unei tinere, căreia i-a dat o mănușă.

„Poftiți o mănușă de bucătărie, să aveți grijă cu cine votați, să nu vă frigeți și de data asta”, i-a transmis unei femei.

Ultima oră
23:55 - Președintele Consiliului European denunță „lipsa de loialitate” a SUA. Charles Michel, mesaj dur după decizia Australiei de a renunța la submarinele franceze în favoarea celor americane
23:47 - Cine este iubitul Emmei Răducanu. Tânărul misterios ar fi un cântăreț celebrul în Marea Britanie
23:25 - Un bărbat a omorât-o pe sora iubitei sale cu peste 40 de lovituri de cuțit. Agresorul a fost reținut de procurorii din Constanța
23:08 - Nelu Tătaru: Mă aștept să se generalizeze certificatul verde / Sunt sectoare cu contact direct și repetat cu cetățenii, haideți să le facem sigure – facem vaccinul gratuit sau facem testele pe banii noștri
23:00 - Ludovic Orban: La ora actuală se lucrează la o îmbunătățire a legislației în domeniu informațiilor
22:39 - Polonia, sancționată cu cea mai mare amendă zilnică din istoria UE pentru că nu a oprit exploatarea la mina Turow
22:28 - Nelu Tătaru spune că statele cu o rată mare de vaccinare se tem că românii și bulgarii ar putea întreține pandemia
22:12 - Raluca Turcan: Am făcut astăzi un pas important pentru a ne asigura că drepturile românilor din străinătate sunt recunoscute și respectate
22:10 - Intelectualii liberali îl susțin pe Ludovic Orban: „Alternativa este un PNL care ar rămâne liberal doar cu numele, devenind în fapt un partid cu tendințe dictatoriale și clientelare”
21:53 - Noi măsuri, aplicate în 12 localități din Ilfov, după ce rata de infectare a depășit 3 la mia de locuitori