Cum comentează Marcel Ciolacu angajarea Vioricăi Dăncilă la BNR

Cum comentează Marcel Ciolacu angajarea Vioricăi Dăncilă la BNR
Foto: gov.ro (Arhivă)

Angajarea Vioricăi Dăncilă la BNR a stârnit un val de dezbateri în România. Marcel Ciolacu, președinte al PSD, a oferit prima reacție pe marginea acestui subiect.

Fostul prim-ministru va ocupa un post de consilier pentru zona de energie verde. Liderul social-democraților și-a exprimat susținerea față de Viorica Dăncilă în noua funcție, în cursul zilei de miercuri, 19 mai. Mesajul lui Marcel Ciolacu a fost transmis în cadrul întâlnirii cu Pavel Filip, liderul Partidului Democrat din Republica Moldova.

„Eu doamnei Dăncilă îi urez mult succes în noua activitate!”, a declarat Marcel Ciolacu.

Motivele pentru care a fost angajată Viorica Dăncilă la BNR

Adrian Vasilescu, consilier BNR, a dezvăluit motivele pentru care Viorica Dăncilă a fost cooptată în cadrul instituției.

„Înainte de a fi prim-ministru, a fost europarlamentar multă vreme. A fost funcţionar european. Cunoaşte toate căile din Uniunea Europeană. Acolo cunoaşte oameni mai ales din ‘zona verde’, ecologişti, oameni cu care a stat la masă, cu care a băut cafea, cu care a schimbat vorbe.

La Banca Naţională, pentru aceste cinci birouri se caută oameni care au uşi deschise la Parlamentul European. Ăsta este lucrul cel mai important. Fără uşi deschise, nu facem nimic pentru ţara asta”, a declarat Adrian Vasilescu, marţi, la Digi 24.

Urmăriți B1TV.ro și pe
Ultima oră
00:03 - Vasile Dîncu: În Europa, la nivelul întregii echipe NATO, există un deficit în ceea ce privește înzestrarea militară / Ne îngrijorează prezența Rusiei pe Insula Șerpilor
00:03 - Marea Britanie oferă vaccinul împotriva variolei pe măsură ce cazurile de variola maimuței se răspândesc rapid în țările europene
23:47 - Cristian Diaconescu: Trebuie să mai existe pe verticala de decizie la Moscova persoane cu care să se poată dialoga. S-a creat mentalul că totul se închide la Putin, dar e o autocrație cu un establishment politic uriaș (VIDEO)
23:28 - Ministerul de Externe ucrainean despre ignoranța Kremlinului: „Rusia a ales război, nu negocieri”
23:10 - Româncele și-au aflat adversarele din primul tur de la Roland Garros. Pe cine vor înfrunta Simona Halep și celelalte „tricolore” de pe tabloul principal de la Paris
23:02 - Fiona Hill, fosta consilieră a președintelui Trump: „Putin va găsi o modalitate de a-și îndeplini în continuare obiectivele din război/ El trăiește într-o bulă”
22:50 - Adela Popescu a dezvăluit care a fost cel mai stânjenitor moment din viața ei: „Mi-a făcut bine ca am rezistat cu brio”
22:42 - Momente controversate și la finala Cupei. Suporterii lui Sepsi Sfântu Gheorghe s-au întors cu spatele la intonarea imnului României, iar apoi au scandat „Ungaria, Ungaria” (FOTO)
22:25 - Sepsi Sfântu Gheorghe a câștigat în premieră Cupa României. Victorie la pas în finala cu FC Voluntari
22:25 - Tatăl premierului britanic Boris Johnson a obţinut cetăţenia franceză: „Voi fi întotdeauna european”