Cum explică Marcel Ciolacu faptul că n-a mai fost în Ucraina alături de Florin Cîțu, ci împreună cu Nicolae Ciucă: „Nu vă pot ascunde că a fost informat și președintele României” (VIDEO)

Cum explică Marcel Ciolacu faptul că n-a mai fost în Ucraina alături de Florin Cîțu, ci împreună cu Nicolae Ciucă: „Nu vă pot ascunde că a fost informat și președintele României” (VIDEO)
Foto: Marcel Ciolacu / Facebook

Marcel Ciolacu, liderul PSD și președintele Camerei Deputaților, a vorbit, joi, despre vizita efectuată recent în Ucraina alături de premierul Nicolae Ciucă, liderul PNL. Acesta a explicat de ce nu a mai fost la Kiev cu Florin Cîțu, președintele Senatului, așa cum era anunțat inițial.

Ciolacu, despre discuțiile cu liderii ucraineni

„Am avut cu premierul o viziă oficială în Ucraina, la Kiev, unde ne-am întâlnit cu toți factorii decidenți, cu premierul, președintele țării și președintele Parlamentului.

Au fost teme comune abordate: românii din Ucraina, situația războiului incorect dus cu Rusia, anumite probleme economice și de relații între România și Ucraina, gestionarea refugiaților ucraineni și etapele și unde poate statul român să ajute mai mult Ucraina, aflată sub o agresiune total incorectă și ilegală din partea Rusiei”, a declarat Ciolacu.

De ce Marcel Ciolacu n-a mai fost în Ucraina cu Florin Cîțu. Explicațiile liderului PSD

Întrebat de ce nu a mai plecat cu Florin Cîțu, acesta a răspuns: „A fost o decizie luată cu premierul. Nu vă pot ascunde că a fost informat și președintele României, premierul având mandat de la președinte. A fost un semnal clar pentru că atât eu, cât și dl premier, în afară de funcții, eu sunt președintele PSD și premierul e președintele PNL și a fost un semnal că Parlamentul României e voința poporului și am fost cu o majoritate parlamentară de peste 65% din Parlament, lucru evidențial și de preșeidntele Parlamentului și de președintele Ucrainei”.

Ciolacu a spus că a discutat la telefon cu Florin Cîțu înainte de deplasarea sa la Kiev.

La remarca unui reporter că, recent, lui Ciolacu i se părea „normal” să meargă la Kiev alături de Cîțu, ei fiind președinții celor două camere ale Parlamentului României, șeful PSD a răspuns: „Era normal că amândoi am fost invitați de către președintele (parlamentului ucrainean). Între timp, pe căile diplomatice s-a creionat această deplasare cu premierul și eu cred că e corectă, ținând cont de semnalul politic”.

„Dl Florin Cîțu a avut un program comun cu președintele parlamentului din Elveția, Macedonia și, din câte am eu informații, și cu premierul Bulgariei”, a mai spus președintele PSD.

Ciolacu a mai spus că „ucrainenii au înțeles foarte bine” ce s-a întâmplat: „Au fost două delegații cu două obiective total separate”.

Urmăriți B1TV.ro și pe
Ultima oră
08:57 - Emmanuel Macron a criticat, chiar la Washington, măsurile economice „superagresive” ale lui Joe Biden: „Poate că vă veţi rezolva problema, dar o vei înrăutăţi pe a mea”
08:33 - Valeriu Stoica anunță că PSD și PNL vor să comaseze alegerile locale și parlamentare din 2024: „S-a creat o stabilitate a celor două mari partide. Orice nou partid anti-sistem nu are șanse să ajungă la Putere”
08:07 - 1 Decembrie, Ziua Naţională a României: Spectacol grandios în Capitală. Sistemele HIMARS și Patriot, prezentate în premieră. Circa 150 de militari străini vor fi la paradă (VIDEO)
23:50 - Bill Clinton, testat pozitiv pentru COVID-19. Fostul președinte al SUA îi îndeamnă pe americani să se vaccineze
23:32 - Christine McVie, membră a trupei Fleetwood Mac, a murit la vârsta de 79 de ani
22:59 - Argentina și-a câștigat grupa și e mare favorită în duelul din optimile Cupei Mondiale / Mexic a bifat o premieră negativă după circa patru decenii
22:35 - Cristian Tudor Popescu: Transilvania e pentru Ungaria ce e Ucraina pentru Rusia
22:18 - Un iranian de 27 de ani a fost împușcat mortal în timp ce sărbătorea eliminarea țării sale de la Cupa Mondială din Qatar
21:48 - 9 marinari răniți după un incendiu la bordul portavionului USS Abraham Lincoln
21:34 - Pirotehnice, un pumnal și un lanț găsite asupra unui tânăr care încerca să intre în Sala Sporturilor din Arad la un meci de baschet. Ce explicație le-a oferit jandarmilor