Cum vor fi desființate companiile municipale. Nicușor Dan: Modalitatea este una administrativă (VIDEO)

Cum vor fi desființate companiile municipale. Nicușor Dan: Modalitatea este una administrativă (VIDEO)
Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Edilul Nicușor Dan a explicat în cursul zilei de marți, în platoul B1 TV, cum vor fi desființate companiile municipale din Capitală. Primarul general a precizat că în Consiliul General a fost schimbată componența adunărilor generale ale companiilor. După 1 ianuarie să fie numite consiliile de administrație, ce vor avea ca scop desființarea companiilor municipale.

„Parte din corpuție vin din aceste comapnii municipale. Am spus că o să le desființăm, ne ținem de cuvânt. Este o promisiune și a mea și a majorității Consiliului General. A fost o întrebare, de ce dacă este o hotărâre judecătorească definitivă, care spune că ele au fost înființate ilegal, de ce nu le desființăm pe loc. Răspunsul este că nu se poate din punct de vedere juridic. A fost un prim act administrativ, care a fost constatat nul, dar după ele a urmat o cascadă de alte acte. Teoretic, dacă justiția ar fi instant, ele ar cădea una după alta, dar procesul de a le desființa una după alta ar dura undeva la 5 -6 ani. Dacă un act a produs un alt act, tu chiar dacă ești emitentul și constați că e ilegal și vrei să le retragi nu mai poți să le faci”, a explicat primarul general, Nicușor Dan.

Cum vor fi desființate companiile municipale din București

Nicușor Dan a ținut să precizeze și să detalieze modalitate în care urmează să fie desființate companiile municipale din București.

„Modalitatea de desființare este administrativă. Tocmai am schimbat, noua majoritatea și-a numit oamenii, în Adunarea Generală a acestor companii. Foarte repede, la începutul anului, aceasta AGA va numi noi consilii de administrație, iar atributul principal al acestor consilii de administrație este desființarea. Adică, acolo unde există contracte între municipalitate și aceste companii ele vor fi încheiate prin acordul dintre primărie și companii și respectivul serviciu va fi scos pe piața liberă, sau va fi preluat de primărie. Spre exemplu, întreținerea parcurilor, avem o administrație a parcurilor, nu e perfectă dar e mai ieftină decât aceste comapanii care primeau lucrări”, a precizat primarul general, în platoul B1 TV.

Emisia video va porni imediat. Daca aveti un ad blocker activ va rugam dezactivati-l.

Tags: