Dan Tudorache, candidatul PSD la Primăria Sectorului 1: Eu îmi doresc ca pensiile să crească cu 40% (VIDEO)

Dan Tudorache, candidatul PSD la Primăria Sectorului 1: Eu îmi doresc ca pensiile să crească cu 40% (VIDEO)
Foto: Facebook / Dan Tudorache

Dan Tudorache, candidatul Partidului Social Democrat (PSD) Primaria Sector 1, a declarat, vineri, la emisiunea ”Se întâmplă acum”, moderată de Tudor Barbu, că el și colegii săi de partid își doresc o creștere a pensiei cu 40%.

”Eu îmi doresc ca pensiile să crească cu 40% și îmi doresc ca și colegii mei să fie de acord (…) Noi (PSD, n.r.) preconizasem ca pe data de 1 septembrie 2020 să creștem cu 40%. După calculele noastre, creșterea era în mandatul nostru. Noi am previzionat știind că în septembrie 2020 PSD-ul trebuia să fie la guvernare”, a spus Tudorache.

Cât despre un salariu minim european, candidatul PSD la Primaria Sector 1 a afirmat că îndamnă să existe o unitate, ”fiecare țară să aibă același salariu minim. Trebuie să avem salarii la fel (…) Fiecare își dorește să aibă același salariu ca afară”.

Emisia video va porni imediat. Daca aveti un ad blocker activ va rugam dezactivati-l.

Vergil Chițac, candidat PNL Primăria Constanța: „Eu vreau ca această pensie să crească cu 40%, dar nu vreau ca banii să fie mâmcați de inflație”

Totodată, Vergil Chițac, candidatul Partidului Național Liberal (PNL) Primăria Constanța, a menționat că își dorește creșterea pensiilor.

„Eu imi doresc ca pensiile să crească, nu cu 40%, cu mai mult. Știți că noi avem un sistem de pensii bazat pe solidaritate intergenerațională, în sensul că cei care iau pensia, seniorii de astăzi, iau pensia din banii pe care îi produc cei care sunt în momentul de față și plătesc taxe, așa cum la rândul lor seniorii de astăzi au plătit la rândul lor pentru seniorii de atunci. Eu vreau ca această pensie să crească cu 40%, dar nu vreau ca banii să fie mâmcați de inflație”, a explicat Vergil Chițac

„Noi trăim într-o realitate, iar realitatea asta este criză sanitară, criză financiară, secetă în Româmia în anul de grație 2020, două rânduri de alegeri. Orice lege care prevede creșteri bugetare trebuie să precizeze și sursa de finanțare”, a adăugat el.

Guvernul, obligat de comisiile de buget să majoreze pensiile cu 40%

Amintim că miercuri, 16 septembrie, comisiile de buget reunite din Parlament au respins creșterea punctului de pensie cu 14%, adoptată de Guvern. Astfel, rămâne în picioare majorarea pensiilor cu 40% de la 1 septembrie. Florin Cîțu, ministrul de Finanțe, a declarat că în ciuda acestui fapt, bugetul nu va fi afectat de „activitățile nocive” din Parlament.

„Trebuie să vedem aceste acțiuni criminale ale socialiștilor care au început chiar în perioada de criză, când nu au vrut să prelungească starea de urgență. Mai mult puneau condiții, deci mai cinic. Jucau poker cu viața românilor. Apoi cu starea de alertă. Nu mă miră că acum vin și vor să arunce în aer economia României. Fără să vină, ca de fiecare dată, cu o sursă de finanțare. Eu vă garantez că n-o să se întâmple anul acesta. Bugetul nu va fi afectat de orice activitate nocivă din parlamentul României. Anul acesta nu se va modifica nimic în acest sens. Situația e închisă pentru anul acesta. Noi am dat ce s-a putut da”, a declarat Cîțu.