Dan Vîlceanu: Avem sprijinul Adinei Vălean, comisarul european pentru transporturi, astfel încât să îndeplinim reformele și investițiile în domeniul transporturilor, incluse în PNRR

Dan Vîlceanu: Avem sprijinul Adinei Vălean, comisarul european pentru transporturi, astfel încât să îndeplinim reformele și investițiile în domeniul transporturilor, incluse în PNRR
Foto: Facebook @ Dan Vîlceanu

Ministrul Investițiilor și Proiectelor Europene, Dan Vîlceanu, a avut miercuri la Bruxelles o întrevedere cu comisarul european pentru transporturi, Adina Vălean, alături de care a analizat reformele și investițiile prevăzute în PNRR și în cadrul politicii de coeziune 2021-2027.

Ce a discutat ministrul fondurilor europene cu comisarul european pentru transporturi, Adina Vălean

Principalele subiecte analizate de cei doi oficiali s-au referit la strategia feroviară, strategia pentru siguranța rutieră și stadiul procedurilor de achiziție publică pentru principalele investiții în domeniul transporturilor.

„În privința strategiei feroviare, oficialul MIPE a arătat că implementarea  planului de investiții și al planului de acțiune în domeniul va fi monitorizată, iar autoritățile române mizează și pe sprijinul grupului operativ din partea DG MOVE (Directoratul General pentru Mobilitate și Transporturi). Pentru implementarea acțiunilor sunt necesare fonduri suplimentare față de cele alocate în cadrul PNRR, politicii de coeziune 2021-2027 și instrumentului Connecting Europe Facility (CEF)”, se arată într-un comunicat transmis miercuri de MIPE.

Potrivit instituției, proiectul strategiei pentru siguranța rutieră a fost elaborat recent de Ministerul Transporturilor și transmis Grupului operativ pentru redresare și reziliență (RECOVER). Pentru autoritățile române este esențial să aibă o imagine de ansamblu și un curs clar al acțiunilor în domeniu, motiv pentru care este așteptată și opinia partenerilor europeni, a subliniat Dan Vîlceanu.

„În ceea ce privește derularea achizițiilor publice pentru principalele investiții în domeniul transporturilor finanțate din fonduri europene, oficialul român a arătat că cele mai multe proceduri de licitație au fost deja lansate sau sunt pregătite pentru a fi începute. Dan Vîlceanu a subliniat că atât Ministerul Transporturilor, cât și MIPE vor urmări respectarea termenelor”, a mai precizat MIPE.

În PNRR, domeniul transporturilor beneficiază de fonduri de 7,6 miliarde euro. Totodată, în cadrul politicii de coeziune 2021-2027, prin Programul Operațional Transport, la ora actuală este propusă o alocare de circa 4,4 miliarde euro.

Dan Vîlceanu: „Au fost lansate achizițiile publice pentru principalele investiții în domeniul transporturilor și vom urmări respectarea termenelor”

România are sprijinul comisarului european pentru transporturi astfel încât să îndeplinească reformele și investițiile prevăzute în domeniul transporturilor, în PNRR, spune ministrul fondurilor europene.

„Avem sprijinul Adinei Vălean, comisarul european pentru transporturi, astfel încât să îndeplinim reformele și investițiile în domeniul transporturilor, incluse în Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR). În cadrul Planului Național de Redresare și Reziliență sunt alocate fonduri de 7,6 miliarde euro pentru domeniul transport, iar prin Programul Operațional Transport 2021-2027 este propusă o alocare de aprox. 4,4 miliarde euro. În acest moment, au fost lansate achizițiile publice pentru principalele investiții în domeniul transporturilor și vom urmări respectarea termenelor”, a scris Dan Vîlceanu, miercuri, pe Facebook.

Urmăriți B1TV.ro și pe
Ultima oră
17:37 - Surse: Guvernul a adoptat joi proiectul de lege privind creșterea pensiilor, în urma unei ședințe / Ministerul Finanțelor avertizează că taxele vor crește din 2025
17:32 - Cătălin Drulă: PSD și PNL vor trebui să răspundă pentru subminarea economiei naționale. Bani pentru pensii nu mai sunt că i-au cheltuit pe tot felul de sinecuri, risipă și furt din bugetul statului (VIDEO)
17:27 - ANAF a rupt cu amenzi comercianții din București care n-au respectat OUG-ul lui Ciolacu de plafonare a prețurilor la produsele de bază
17:27 - Modalitatea prin care o femeie a încercat să primească banii înapoi, după ce a mâncat la un restaurant: „Am fost dezgustat și nervos”
17:19 - Cea mai bogată femeie din România, cu o avere de 6,3 miliarde de euro, se plimbă prin București cu o Dacia: „Ne deconectăm puțin”
17:19 - Scandal total în Primăria Simeria. Primarul a fost filmat când țipă și încearcă să scoată cu forța un angajat (VIDEO)
17:13 - Cătălin Drulă: Suntem în fața unui faliment programat al României. Marele plan este să treacă 2024 cum or trece, iar în 2025 ne așteaptă dezastrul, creșteri uriașe de taxe, distrugerea economiei, sărăcirea populației (VIDEO)
17:09 - S-a aflat cine era bărbatul care a murit după ce a căzut de la etajul 9 al un al unui bloc din Sectorul 6 al Capitalei (FOTO)
17:08 - Black Friday 2023 la Flanco! Care sunt cele mai bune oferte pregătite anul acesta și cât durează reducerile
17:07 - Un centru spa geotermal s-a închis în Islanda, după ce turiștii au fugit îngroziți de 800 de cutremure