Dan Vîlceanu: Avem sprijinul Adinei Vălean, comisarul european pentru transporturi, astfel încât să îndeplinim reformele și investițiile în domeniul transporturilor, incluse în PNRR

Dan Vîlceanu: Avem sprijinul Adinei Vălean, comisarul european pentru transporturi, astfel încât să îndeplinim reformele și investițiile în domeniul transporturilor, incluse în PNRR
Foto: Facebook @ Dan Vîlceanu

Ministrul Investițiilor și Proiectelor Europene, Dan Vîlceanu, a avut miercuri la Bruxelles o întrevedere cu comisarul european pentru transporturi, Adina Vălean, alături de care a analizat reformele și investițiile prevăzute în PNRR și în cadrul politicii de coeziune 2021-2027.

Ce a discutat ministrul fondurilor europene cu comisarul european pentru transporturi, Adina Vălean

Principalele subiecte analizate de cei doi oficiali s-au referit la strategia feroviară, strategia pentru siguranța rutieră și stadiul procedurilor de achiziție publică pentru principalele investiții în domeniul transporturilor.

„În privința strategiei feroviare, oficialul MIPE a arătat că implementarea  planului de investiții și al planului de acțiune în domeniul va fi monitorizată, iar autoritățile române mizează și pe sprijinul grupului operativ din partea DG MOVE (Directoratul General pentru Mobilitate și Transporturi). Pentru implementarea acțiunilor sunt necesare fonduri suplimentare față de cele alocate în cadrul PNRR, politicii de coeziune 2021-2027 și instrumentului Connecting Europe Facility (CEF)”, se arată într-un comunicat transmis miercuri de MIPE.

Potrivit instituției, proiectul strategiei pentru siguranța rutieră a fost elaborat recent de Ministerul Transporturilor și transmis Grupului operativ pentru redresare și reziliență (RECOVER). Pentru autoritățile române este esențial să aibă o imagine de ansamblu și un curs clar al acțiunilor în domeniu, motiv pentru care este așteptată și opinia partenerilor europeni, a subliniat Dan Vîlceanu.

„În ceea ce privește derularea achizițiilor publice pentru principalele investiții în domeniul transporturilor finanțate din fonduri europene, oficialul român a arătat că cele mai multe proceduri de licitație au fost deja lansate sau sunt pregătite pentru a fi începute. Dan Vîlceanu a subliniat că atât Ministerul Transporturilor, cât și MIPE vor urmări respectarea termenelor”, a mai precizat MIPE.

În PNRR, domeniul transporturilor beneficiază de fonduri de 7,6 miliarde euro. Totodată, în cadrul politicii de coeziune 2021-2027, prin Programul Operațional Transport, la ora actuală este propusă o alocare de circa 4,4 miliarde euro.

Dan Vîlceanu: „Au fost lansate achizițiile publice pentru principalele investiții în domeniul transporturilor și vom urmări respectarea termenelor”

România are sprijinul comisarului european pentru transporturi astfel încât să îndeplinească reformele și investițiile prevăzute în domeniul transporturilor, în PNRR, spune ministrul fondurilor europene.

„Avem sprijinul Adinei Vălean, comisarul european pentru transporturi, astfel încât să îndeplinim reformele și investițiile în domeniul transporturilor, incluse în Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR). În cadrul Planului Național de Redresare și Reziliență sunt alocate fonduri de 7,6 miliarde euro pentru domeniul transport, iar prin Programul Operațional Transport 2021-2027 este propusă o alocare de aprox. 4,4 miliarde euro. În acest moment, au fost lansate achizițiile publice pentru principalele investiții în domeniul transporturilor și vom urmări respectarea termenelor”, a scris Dan Vîlceanu, miercuri, pe Facebook.

Urmăriți B1TV.ro și pe
Ultima oră
14:00 - Luis Enrique, demis de la naționala Spaniei după eliminarea prematură de la Cupa Mondială din Qatar
13:55 - Tinerii de la Partida Romilor vă invită să învățați limba romani
13:47 - Franța e pentru aderarea României, Bulgariei și Croației la Schengen. Gerald Darmanian: „Sunt țări prietene, surori, care au făcut eforturi enorme pentru a putea controla frontierele europene”
13:31 - Ambasada Ucrainei la Chișinău amenințată că în sediul instituției a fost amplasată o bombă. Poliția caută autorul mesajului
13:30 - Celine Dion, în vârstă de 54 de ani, este diagnosticată cu o boala denumită „Sindromul persoanei rigide”, o boală rară, care transformă bolnavii în „statui umane
13:28 - Crimea este în continuare expusă atacurilor ucrainene, recunoaște Kremlinul / Forțele ruse susțin că au doborât o dronă în portul Sevastopol, cel mai mare oraș al peninsulei anexate ilegal
13:24 - Un parașutist militar și-a pierdut viața în urma unor salturi programate
13:11 - Ungaria importă zilnic circa 1.200 de tone de sare din Salina Praid, din România. Din cauza războiului, sarea noastră a înlocuit-o pe cea din Ucraina
13:08 - Șofer de TIR din Constanța, beat de abia stătea în picioare: „Cum conduceți așa”
13:06 - Ieri ne numea „Vestul sălbatic al Europei”, azi vorbește la superlativ despre români. Eurodeputatul german Guido Reil, discurs emoționant după o vizită în România: „Îmi cer iertare mândrului popor român” (VIDEO)