Dan Vîlceanu, despre PNRR: Două jaloane vor fi închise în următoarele două săptămâni / Este o discuție cu Comisia să vedem dacă putem suplimenta lista celor 49 de spitale (VIDEO)

Dan Vîlceanu, despre PNRR: Două jaloane vor fi închise în următoarele două săptămâni / Este o discuție cu Comisia să vedem dacă putem suplimenta lista celor 49 de spitale (VIDEO)
Foto: Inquam Photos / George Călin

Ministrul Investițiilor și Proiectelor Europene, Dan Vîlceanu, a vorbit despre PNRR și a precizat că la nivelul Guvernului – mai precis, la Ministerul Cercetării – există două jaloane care vor fi închise în următoarele două săptămâni. Pe de altă parte, liberalul a menționat că Ministerul Sănătății discută cu Comisia Europeană pentru a vedea dacă poate fi suplimentată lista celor 49 de spitale finanțate prin mecanismul de redresare și reziliență.

Dan Vîlceanu (MIPE), noi precizări despre PNRR, la finalul ședinței de Guvern de miercuri

„În ceea ce privește activitatea Guvernului, așa cum am și subliniat mai devreme, există două jaloane – de la Ministerul Cercetării, Inovației și Digitalizării – care vor fi închise în următoarele două săptămâni”, a declarat șeful MIPE.

Întrebat dacă ar putea exista consecințe, având în vedere că jaloanele nu au fost îndeplinite până la 30 martie, el a continuat: „Nu, nu există consecințe. Jaloanele pe care trebuie să le închidem la martie se referă la cererea de plată pe care o vom depune în octombrie”.

„Nu există niciun fel de disensiune în coaliție legat de lista de spitale. În al doilea rând, în această perioadă, Ministerul Sănătății are ca sarcină în PNRR să elaboreze criteriile de selecție a spitalelor care vor fi finanțate prin PNRR din această listă de 49. O discuție cu Comisia a avut loc acum, când o echipă a Comisiei a venit la Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene, și au fost invitați toți coordonatori de reformă”, a mai spus Dan Vîlceanu, în dialogul cu reporterii.

Cu această ocazie, el a confirmat că există o discuție pentru a se vedea dacă poate fi suplimentată lista spitalelor finanțate prin PNRR.

„Știu că unul dintre subiecte a fost legat de posibilitatea adăugării pe această listă de 49 de spitale a unor alte unități medicale și este o discuție pe care o are Ministerul Sănătății cu Comisia. Nu am primit o listă de spitale, pentru că, așa cum vă spuneam, nici nu s-a făcut o altă listă de spitale, este o discuție cu Comisia să vedem dacă există posibilitatea suplimentării acelei liste, și, de asemenea, nu aveam ce să transmit mai departe din moment ce n-am primit o altă listă în afară de ceea ce este scris în PNRR, deci, dacă există asemenea informații, ele sunt false”, a mai declarat ministrul Dan Vîlceanu.

Urmăriți B1TV.ro și pe