Deputat PNL: Guvernul PSD-ALDE taie pensiile românilor, începând cu 1 ianuarie, cu 102 lei pe lună (VIDEO)

Deputat PNL: Guvernul PSD-ALDE taie pensiile românilor, începând cu 1 ianuarie, cu 102 lei pe lună (VIDEO)

Deputatul PNL Dan Vîlceanu a avertizat joi că cei de la PSD-ALDE vor tăia pensiile românilor, de la 1 ianuarie, cu peste 100 de lei în fiecare lună. Asta pentru că, spune liberalul, PSD nu va mai indexa pensiilede la 1 ianuarie, ci promite o indexare abia de la 1 septembrie.

”Practic, acest guvern PSD-ALDE taie pensiile românilor începând cu 1 ianuarie cu 102 lei pe lună, drept pe care pensionarii îl aveau în legea pensiilor. Așa cum știți, în fiecare an, pensiile trebuie indexate cu inflația și jumătate din salariul mediu brut lunar. Asta înseamnă pentru pensionari că vor avea o iarnă foarte grea pentru că toate se scumpesc, medicamente, curent, combustibil. Pensionarii vor fi cei care duc greul în acest an, greul incompetenței acestei guvernări.

Cei care lucrează în sistemul bugetar sau sunt plătiți cu fonduri de la buget vor avea drepturile prevăzute prin legea salarizării, votate anul trecut în Parlament, vor avea drepturile salariale înghețate la nivelul anului 2018, adică dreptul lor prevăzut de legea salarizării nu va mai fi aplicat.

Vorbim de oameni care au fost mințiți de PSD prin lege. În această guvernare, promisiunile se fac prin lege și apoi legile nu mai sunt aplicate”, a spus Dan Vîlceanu.

”Această procedură prin care pensionarii sunt batjocoriți a început în 2015, atunci când PSD promitea dublarea pensiilor pensionarilor care au lucrat în grupa 1 și 2 de muncă și apoi acea lege nu a fost aplicată niciodată. După aceea au continuat cu anul 2018 în care pensionarii nu au beneficiat de drepturile prevăzute de lege. Trebuiau să aibă pensiile indexate de la 1 ianuarie cu 80 de lei și au primit o indexare a punctului de pensie cu 50 de lei de la 1 iulie. Acum, în 2019, PSD merge mai departe și taie dreptul pensionarilor de a le fi indexată pensia de la 1 ianuarie cu 102 lei, promițând o indexare de la 1 septembrie. Deci, ca o concluzie, sunt tăiate pensii și se dă la schimb o promisiune, atât”, a mai spus liberalul.

Emisia video va porni imediat. Daca aveti un ad blocker activ va rugam dezactivati-l.

Ultima oră
21:19 - După Israel și Marea Britanie, și SUA acuză Iranul pentru atacul soldat cu moartea unui român și a unui britanic. Antony Blinken: Nu există nicio justificare pentru acest atac
20:56 - Sute de persoane au protestat la Berlin împotriva restricțiilor. Poliția germană spune că a fost „agresată și atacată”, ceea ce „a condus la utilizarea lacrimogenelor, a bastoanelor și a violenței fizice” (VIDEO)
20:27 - Ediție specială „360 de grade”, cu Alina Bădic. De ce este importantă mâncarea și cât de des ar trebui să mergem la dentist (VIDEO)
20:04 - Operatorii feroviari privați resping acuzațiile lansate de ministrul Cătălin Drulă: „Să nu ne mai chemați la astfel de întâlniri folosite numai pentru a vă crea o imagine în fața presei”
19:34 - Marea Britanie acuză Iranul pentru atacul asupra petrolierului din strâmtoarea Hurmuz, incident soldat cu moartea a doi navigatori, un român și un britanic
19:06 - Doar 7.330 de persoane vaccinate în ultimele 24 de ore. Peste 4,85 milioane de persoane vaccinate cu schemă completă de la debutul campaniei
18:45 - Elisabeta Lipă, despre premiile sportivilor medaliați: La noi, statul suportă grosul, dar afară au sponsori care le asigură un trai decent toată viața dacă reușesc să cucerească titlul olimpic (VIDEO)
18:26 - Elisabeta Lipă, pe B1 TV: Nu există niciun plan de investiții, fiecare ne descurcăm cum putem. Avem copii talentați, dar ei trebuie descoperiți, finanțați și îndrumați către sportul de înaltă performanță (VIDEO)
17:50 - Pfizer și Moderna au majorat prețurile la vaccinurile furnizate către UE. Cât costă o doză și cât ar urma să încaseze producătorii de seruri anti-COVID-19 în 2022, conform estimărilor de moment
17:01 - Ediție specială „360 de grade”, cu Alina Bădic. Alimentația de sezon, ce putem să consumăm ca să ne simțim mai bine și să ne hidratăm (VIDEO)