De ce face rugăciuni fierbinți la Sf. Parascheva fostul primar al Iașului, Gheorghe Nichita

De ce face rugăciuni fierbinți la Sf. Parascheva fostul primar al Iașului, Gheorghe Nichita

Gheorghe Nichita a fost surprins joi rugându-se cu evlavie la moaștele Sfintei Parascheva. Rugăciunile nu sunt motivate doar de credința fostului primar, ci, cu siguranță și de tensiunea generată de așteptarea pronunțării sentinței în procesul în care fostul edil este acuzat de luare de mită de la omul de afaceri Tiberiu Urdăreanu, a cărui firmă a implementat actualul sistem de semafoare. Sentinţa este aşteptată în zece zile.

Unul dintre cele două dosare penale în care inculpat este Gheorghe Nichita, fost primar al Iaşului, a ajuns la final. Judecătorii Tribunalului Bucureşti au finalizat procesul denumit generic „UTI“, în care ex-edilul a fost inculpat de DNA pentru pretinderea unei mite de 10% din valoarea proiectului privind semaforizarea inteligentă din Iaşi. La ultimul termen de judecată din proces, ce a avut loc acum câteva zile, apărătorii lui Nichita au solicitat instanţei ca fostul primar să fie achitat, în timp ce procurorii anticorupţie au cerut o pedeapsă cu executare pentru Nichita. „Avem încrede maximă în justiţie“, ne-a spus Ionel Nechita, avocatul lui Gheorghe Nichita.

În calculul privind prejudiciul realizat de procurori au mai fost incluse, pe lângă depozitul amintit, şi alte servicii sau bunuri pe care Nichita le-ar fi primit. Astfel, anchetatorii notează că Nichita a primit echipamente electronice de 20.000 de lei, dar şi plata în 2014 a unor cazări în Hong Kong şi Beijing (China), în valoare totală de 28.000 de lei. De asemenea, Nichita ar fi primit şi reducere de 30-40% din preţurile de cazare de la Hotel Marriot din Bucureşti, a căror valoare a fost calculată la 15.100 de lei. Sentinţa din acest dosar a fost stabilită pentru data de 23 octombrie, potrivit Ziarul de Iasi.

Ultima oră
00:15 - Judo: Alexandru Raicu a câștigat medalia de bronz la turneul de Grand Slam de la Paris
23:49 - Mai multe persoane s-au adunat în fața Spitalului Județean Satu Mare pentru a cere explicații despre moartea unei tinere gravide. Medicii spun că starea femeii s-a deteriorat rapid
23:10 - Marius Șumudică a revenit cu victorie în Turcia și a făcut spectacol la conferința de presă, dar e atacat de un fost translator: „Ne insultă țara pe la spate”
22:53 - Beatrice Mahler: Am triplat consumul de oxigen față de valul 3 / Măsurile suplimentare din spital ne creează o stare de confort care a lipsit în trecut
22:31 - Gina Pistol și fetița au plecat din casa lui Smiley
22:14 - Principalul suspect pentru uciderea parlamentarului britanic David Amess, audiat ore întregi de forțele antitero. BBC: Un nou atac terorist e încă „probabil” în Marea Britanie
21:43 - Manifestație împotriva fascismului la Roma, cu circa 200.000 de persoane. Demonstranții au cerut interzicerea grupului Forza Nuova (VIDEO)
21:17 - Vlad Voiculescu: Singura coaliție posibilă pentru USR PLUS, cea cu PNL și UDMR. Dacă nu se vor întoarce la negocieri până în cursul zilei de duminică, probabil veți vedea un guvern USR PLUS în Parlament (VIDEO)
20:58 - Un tânăr dat în urmărire națională a fost împușcat de polițiști. Bărbatul încercase să fugă de oamenii legii
20:41 - Alexandru Rafila: Ne așteptăm la un număr și mai mare de morți. Problema e durata valului 4, nu atingerea vârfului său