Sindicaliştii critică dur contractele pentru înzestrarea armatei şi cer anchetă în CSAT: S-au făcut multe tâlhării, jaf pe banul public

Sindicaliştii critică dur contractele pentru înzestrarea armatei şi cer anchetă în CSAT: S-au făcut multe tâlhării, jaf pe banul public

Sindicaliştii reacţionează după mega-contractele semnate recent de statul român pentru înzestrarea armatei.
Liderul Blocului Naţional Sindical (BNS), Dumitru Costin, susţine că multe dintre aceste contracte sunt nefaste pentru economia naţională şi „hrănesc o clientelă politică”.

„S-au făcut multe tâlhării, jaf pe banul public. S-au achiziţionat multe echipamente şi tehnologii de care în realitate nu am avut niciodată nevoie. Şi astăzi, după mai bine de 20 de ani, avem cumpărate echipamente care nu au fost utilizate niciodată. România se află pe locul 1 în lume în ceea ce priveşte ponderea achiziţiilor şi cheltuie 46 la sută din buget”, a declarat, miercuri, Dumitru Costin, într-o conferinţă de presă, conform Mediafax.

„Ne înngrijorează faptul că marile contracte care se fac acum continuă să fie nefaste pentru economia României, continuă să hrănească o clientelă politică. Am cerut Comisiei parlamentare să constituie o comisie care să investigheze modul în care a fost respectată legea (…) pentru că trebuie să ştim ce s-a întâmplat cu miliardele alea care lipsesc ca investiţii directe în economia României. (…) S-ar putea să descoperim că multe contracte încheiate nu au fost onorate conform obligaţiilor. Asta ar aduce o şansă pentru ce a rămas din industria de apărare”, a continuat Costin.

Mai mult, el a spus că va cere preşedintelui Klaus Iohannis demararea unei anchete în Consiliul Suprem de Apărare a Ţării (CSAT) care să vizeze contractele pentru înzestrarea armatei.
„Vom transmite o solicitare de data aceasta preşedintelui României, care are puterea de a convoca Consiliul Superior de Apărare a Ţării. Cerem domnului preşedinte ca în CSAT să se ia decizia declanşării unei anchete privitoare la modul în care programele multianuale pentru înzestrarea forţelor de apărare au ţinut cont de direcţiile de acţiune şi de principiile care sunt cuprinse în acest document aprobat de Parlament în 2015, Strategia naţională de apărare a ţării pentru perioada 2015-2019”, a mai spus sindicalistul.

Urmăriți B1TV.ro și pe