Ecaterina Andronescu, mesaj pentru elevi, printre BULDOZERE: ‘Nu puteți sta toată ziua. Din când în când mai citiți câte o carte’ (VIDEO)

Ecaterina Andronescu, mesaj pentru elevi, printre BULDOZERE: 'Nu puteți sta toată ziua. Din când în când mai citiți câte o carte' (VIDEO)

Ecaterina Andronescu a transmis elevilor un mesaj cu ocazia venirii vacanței. Printre zgomote de buldozere, ministrul Educației le dorește elevilor să se “relaxeze activ”.

Să nu ”stea toată ziua”, ci ”să mai citească câte o carte”, spune Andronescu.

Ministrul PSD are un mesaj și pentru profesori, pe care îi îndeamnă să-și recupereze energiile pentru a o –putea lua de la capăt în septembrie.

Ecaterina Andronescu, mesaj pentru elevi ,printre BULDOZERE: ‘Nu puteți sta toată ziua. Din când în când mai citiți câte o carte’

”Iată! A venit și ziua în care pentru cele mai multe dintre școli și pentru cei mai muți dintre elevi, clopoțelul a încetat să mai sune. A venit vacanța! Vă doresc, dragi copii, să vă bucurați de aceste zile, în care vă aparține tot timpul. Nu mai sunteți stresați de școală, nu mai sunteți stresați de lecții, nu vă mai spune nici mama, nici tata să mergeți la școală și nu vă mai întreabă nimeni dacă ați învățat. E o perioadă de relaxare și vă doresc din tot sufletul să vă relaxați activ. Adică nu puteți sta toată ziua. Din când în când mai citiți câte o poveste, mai citiți câte o carte, pentru că fiecare pagină adaugă câte ceva la ceea ce sunteți. Voi, cei de acum, nu mai sunteți cei de anul trecut. A mai trecut un an de școală, a mai trecut un an în care dacă ați reuși să vă uitați într-o oglindă și să vedeți cum sunteți cu siguranță nu ați mai fi cei de anul trecut. Vă doresc vouă, absolvenților de clasa a VIII-a și absolvenților de liceu, să vă bucurați de rezultatele muncii voastre. Pentru că, până la urmă, și Evaluarea de la clasa a VIII-a și examenul de Bacalureat nu este altceva, fiecare dintre aceste două examene, decât o confruntare a voastră cu voi înșivă. Să vă bucurați de aceste rezultate. Dacă se întâmplă să nu vă bucure aceste rezultate, nimic nu este pierdut, așezați-vă cartea în față și încercați a doua oară. Vă doresc tuturor mult succes, iar vouă celor care sunteți în vacanță, vacanță frumoasă! Doamnelor și domnulor profesori, s-a terminat un an școlar, vă mulțumesc pentru ce ați făcut în tot anul școlar, vă mulțumesc pentru strădaniile pe care le-ați depus, pentru acest transfer în cunoaștere și pentru că un an de zile ați fost modelul elevilor dumneavoastră din clasă. Recuperați-vă energiile și forțele să aveți putere, în septembrie, să o luați de la capăt, pentru că elevii dumneavoastră din septembrie așteaptă să vă bucurați de întâlnirea cu ei. Vacanță frumoasă și dumneavoastră, dar după ce terminăm examenele”, spune ministrul Educației în înregistrarea video.