Emil Boc: Liberalii au de ales între un președinte de partid cu un anumit bagaj și un premier cu anumite perspective / Nu am discutat despre reîmpărțirea portofoliilor, important e ca USR PLUS să revină la masa negocierilor (VIDEO)

Emil Boc: Liberalii au de ales între un președinte de partid cu un anumit bagaj și un premier cu anumite perspective / Nu am discutat despre reîmpărțirea portofoliilor, important e ca USR PLUS să revină la masa negocierilor (VIDEO)

Emil Boc, liderul liberalilor din Cluj, a declarat, sâmbătă dimineață, că delegații la congresul PNL au de ales între un președinte de partid cu un anumit bagaj și un premier cu anumite perspective. Acesta a mai afirmat că congresul PNL de azi deschide calea pentru rezolvarea problemelor de mâine. Boc a mai susținut că alianța de guvernare va intra într-o nouă etapă după congresele PNL și USR PLUS, dar până atunci sunt slabe șanse să se schimbe ceva.

Emisia video va porni imediat. Daca aveti un ad blocker activ va rugam dezactivati-l.

Emil Boc, declarații înainte de congresul PNL

„Trebuie să le oferim oamenilor răspunsuri. Congresul de astăzi deschide calea pentru rezolvarea problemelor de mâine ale românilor care sunt presante, de la facturile la energie, o preocupare majoră pentru toți românii, la problemele legate de pandemie, de locurile de muncă, la problema aducerii oromânilor în țară, oprirea exodului forței de muncă a nivelului salariilor și a pensiilor, problemele adevărate de care trebuie să vorbim”, a declarat Emil Boc, atunci când a ajuns la congresul PNL.

Întrebat dacă va exista o reîmpărțire a ministerelor în viitoare negocieri cu USR PLUS, Boc a răspuns: „Parterii de la USR PLUS sunt așteptați la masa Guvernului, la masa continuării guvernării PNL – UDMR – USR PLUS. Evident că așteptăm finalizarea congreselor PNL și USR PLUS. Până atunci, probabil puține lucruri se vor întmpla, apoi sunt convins că și alianța de guvernare va putea să intre într-o nouă etapă”.

Boc a mai spus că nu au discutat în PNL despre reîmpărțirea portofoliilor, „important e ca partenerii noștri să revină la masă”.

Despre șansele pe care le au Ludovic Orban și Florin Cîțu, Boc a spus: „Eu cred în credibilitatea mesajului. Până la urmă, e vorba de un președinte în exercuțiu, cu un anumit bagaj și anumite rezultate, și un premier în exercițiu cu anumite rezultate și perspective. Participanții vor asculta argumentele și vor vota în cunoștintă de cauză”.

Ultima oră
18:15 - Mirel Joacă-Bine, ucis în timpul unui jaf în Italia. Românul devenit celebru pentru numele său a fost împușcat mortal de proprietarul magazinului pe care îl jefuia
18:05 - Andreea Marin, criticată de Cătălin Botezatu: „Trebuie să fie atentă la cine îi face ținuta”
18:01 - Florin Cîțu: PNL a făcut o concesie, PSD și USR au rămas pe poziții. E important ca românii să știe acest lucru, să vedem dacă aceste partide chiar vor să rezolve criza sau nu (VIDEO)
17:57 - Economist: Rata inflației ar putea crește la 10% în 2021. Perspective sumbre pentru 2022
17:51 - Premierul desemnat propune un armistițiu pe scena politică. Nicolae Ciucă: Este soluția pentru ieșirea din această criză / A doua încercare de formare a Guvernului se lovește de un blocaj sever
17:36 - Adriana Trandafir nu mai rezistă presiunii de la Asia Express. Concurenta nu se oprește din plâns
17:35 - Florin Cîțu: PSD și USR trebuie să facă și fapte / Un armistițiu nu se face între prieteni, ci între inamici. Dacă fiecare partid vrea să își vadă interesul electoral, nu vom ajunge la o concluzie (VIDEO)
17:24 - Mitică Dragomir, scandal în direct, cu un jurnalist: „Bă nenorocitule, bă nesimțitule!”
17:24 - UE sprijină Republica Moldova pentru a face față în problema aprovizionării cu gaze. Ursula von der Leyen: Experții noștri sunt pe teren pentru a ajuta la rezolvarea situației
17:24 - Florin Cîțu: Nicolae Ciucă a cerut PSD și USR un armistițiu politic. Partidele să susțină un guvern minoritar PNL – UDMR, pe termen limitat (VIDEO)