Eugen Tomac a discutat cu premierul Republicii Moldova despre scumpirea energiei

Eugen Tomac a discutat cu premierul Republicii Moldova despre scumpirea energiei
Europarlamentarul Eugen Tomac se află într-o vizită de lucru în Republica Moldova, unde s-a întâlnit cu premierul Natalia Gavriliță, în cadrul unei delegații a Partidului Popular European, formată din deputați PNL și PMP în Legislativul de la Bruxelles și în Parlamentul României:
„Astăzi, mi-am reluat activitatea de care mi-a fost dor. De mai bine de un an nu am mai fost la Chișinău. Avem multe lucruri de făcut. Trebuie să fim alături de românii din R. Moldova.
De această dată, mă aflu aici în cadrul unei delegații a Partidului Popular European, formată din deputați PNL și PMP în Legislativul de la Bruxelles și în Parlamentul României. Delegația este condusă de Rareș Bogdan.
Prima întâlnire la Chișinău am avut-o cu doamna prim-ministru, Natalia Gavriliță. Am discutat despre cum poate, concret, susține Bruxelles-ul agenda proeuropeană a Guvernului R. Moldova, dar și despre ce trebuie făcut la București pentru a consolida legăturile dintre românii de pe cele două maluri ale Prutului.
Am discutat, de asemenea, despre scumpirea energiei, problemă presantă nu doar la Chișinău, iar noi avem obligația să sprijinim Republica Moldova în acest sens.
În ceea ce privește mass-media, personal, militez pentru crearea cât mai curând a unui spațiu comunicațional comun, astfel încât toate instituțiile media din România să poată fi prezente în R. Moldova, iar televiziunile și posturile de radio din Basarabia să aibă acces pe piața românească”, a scris pe Facebook Eugen Tomac.

Ultima oră
18:15 - Mirel Joacă-Bine, ucis în timpul unui jaf în Italia. Românul devenit celebru pentru numele său a fost împușcat mortal de proprietarul magazinului pe care îl jefuia
18:05 - Andreea Marin, criticată de Cătălin Botezatu: „Trebuie să fie atentă la cine îi face ținuta”
18:01 - Florin Cîțu: PNL a făcut o concesie, PSD și USR au rămas pe poziții. E important ca românii să știe acest lucru, să vedem dacă aceste partide chiar vor să rezolve criza sau nu (VIDEO)
17:57 - Economist: Rata inflației ar putea crește la 10% în 2021. Perspective sumbre pentru 2022
17:51 - Premierul desemnat propune un armistițiu pe scena politică. Nicolae Ciucă: Este soluția pentru ieșirea din această criză / A doua încercare de formare a Guvernului se lovește de un blocaj sever
17:36 - Adriana Trandafir nu mai rezistă presiunii de la Asia Express. Concurenta nu se oprește din plâns
17:35 - Florin Cîțu: PSD și USR trebuie să facă și fapte / Un armistițiu nu se face între prieteni, ci între inamici. Dacă fiecare partid vrea să își vadă interesul electoral, nu vom ajunge la o concluzie (VIDEO)
17:24 - Mitică Dragomir, scandal în direct, cu un jurnalist: „Bă nenorocitule, bă nesimțitule!”
17:24 - UE sprijină Republica Moldova pentru a face față în problema aprovizionării cu gaze. Ursula von der Leyen: Experții noștri sunt pe teren pentru a ajuta la rezolvarea situației
17:24 - Florin Cîțu: Nicolae Ciucă a cerut PSD și USR un armistițiu politic. Partidele să susțină un guvern minoritar PNL – UDMR, pe termen limitat (VIDEO)