Eugen Tomac a fost miercuri seară la vama Sighet: „Nu am cuvinte să descriu starea de tristețe de pe chipurile acestor oameni nevinovați, aflați în stare de șoc și disperare” (GALERIE FOTO)

Foto: Facebook @ Eugen Tomac

Eurodeputatul Eugen Tomac, președintele PMP, a mers din nou în una dintre vămile românești prin care intră miile de refugiați ucraineni care fug de drama războiului declanșat de Vladimir Putin și Federația Rusă. „Nu am cuvinte să descriu starea de tristețe de pe chipurile acestor oameni nevinovați, aflați în stare de șoc și disperare”, a spus oficialul european, care miercuri seară la fost la vama Sighet.

Eugen Tomac (PMP), după vizita la vama Sighet: „Faptul că autoritățile române, împreună cu sute de români voluntari, s-au organizat exemplar pentru a-i primi pe toți cei refugiați de război, este ceva extraordinar”

„În această seară am fost la vama Sighet, pe unde trec zilnic mii de refugiați de război din țara vecină. Mi s-a umplut inima de tristețe după ce am discutat cu o doamnă din Jitomir, fugită din calea războiului împreună cu doi copii mici. Nu am cuvinte să descriu starea de tristețe de pe chipurile acestor oameni nevinovați, aflați în stare de șoc și de disperare – la fel cum nu pot să exprim durerea niciunei persoane plecate departe de gloanțele “eliberatorului” Putin”, a scris eurodeputatul, joi, pe Facebook.

Eugen Tomac a salutat felul în care s-au organizat autoritățile române și sutele de voluntari.

„Am trecut pe podul istoric de peste Tisa, ce leagă Sighetul Marmației de Slatina din Maramureșul istoric (Ucraina). Grija cu care îi întâmpină românii pe copiii veniți din zonele de război este impresionantă. Sunt înșiruite chiar și jucării pentru micuții care vin să se adăpostească în România, în aceste zile. Faptul că autoritățile române, împreună cu sute de români voluntari, s-au organizat exemplar pentru a-i primi pe toți cei refugiați de război, este ceva extraordinar. O solidaritate adevărată”, a adăugat președintele PMP.

El a anunțat că echipa PMP din Maramureș se va implica total în efoturile de sprijin pentru refugiații ucraineni.

„Le mulțumesc colegilor mei pentru propunerea de a merge în această după-amiază printre oamenii aflați la grea încercare. Echipa noastră PMP din Maramureș, condusă de domnul primar Lucian Morar, se va implica total în efortul comun de a sprijinii acești oameni afectați de război. Să ne rugăm pentru pace, să ne rugăm pentru bine! Să fim solidari!”, a conchis Eugen Tomac.

Urmăriți B1TV.ro și pe
Ultima oră
23:56 - Ediție specială „360 de grade”, cu Alina Bădic: “Ce sunt pedepsele karmice? Când și cum se aplică acestea (VIDEO)
23:33 - Directorul unei companii energetice publice germane participă ca observator la referendumul de anexare a provinciei Zaporojie la Rusia
22:55 - Planul lui Putin după anexarea teritoriilor din Ucraina: Kremlinul ar urma să introducă legea marțială și să interzică bărbaților să părăsească țara
22:21 - Marian Daragiu, vicepreședinte al Partidei Romilor și subsecretar de stat la Ministerul Educației: „Cazul Caracal a scos la iveală în primul rând o serie de disfuncționalități la nivel de instituții” (VIDEO)
21:43 - Xi Jinping, subiect de căutare pe rețelele sociale, în urma zvonurilor privind arestarea sa și o lovitură de stat în China (VIDEO)
21:26 - Continuă protestele în Rusia: Peste 700 de manifestanţi împotriva mobilizării lui Putin în războiul rus din Ucraina, arestaţi în 32 de oraşe
20:55 - Parlamentul rus ar urma să dezbată pe 29 septembrie alipirea la Rusia a provinciilor ucrainene ocupate
20:22 - Momente de panică pentru fratele lui Edi Iordănescu. Ambulanţa a intrat pe teren pentru a-i acorda îngrijiri medicale în CS Dinamo – FCSB 2
19:57 - Video complet cu bătaia dintre Anamaria Prodan şi Laurenţiu Reghecampf. Ce a declanșat conflictul și cum au ajuns cei doi să își împartă pumni
19:17 - Horoscop Alina Bădic pentru săptămâna 25 septembrie– 1 octombrie 2022. Nativii Taur au posibilitatea de a avea o expansiune incredibilă pe plan financiar (VIDEO)