Eugen Tomac, după focurile de armă raportate la Cobasna: „Continuă provocările în Transnistria”

Eugen Tomac, după focurile de armă raportate la Cobasna: „Continuă provocările în Transnistria”
Foto: Facebook @ Eugen Tomac

Continuă provocările în Transnistria, a declarat eurodeputatul Eugen Tomac, președinte PMP, în contextul în care miercuri au fost raportate mai multe focuri de armă în apropiere de depozitul de muniții de la Cobasna.

Eugen Tomac (PMP): „Noi și noi provocări în regiunea transnistreană”

„Continua provocările în Transnistria. Noi și noi provocări în regiunea transnistreană. În urma cu puțin timp, au fost anunțate mai multe focuri de armă în preajma depozitului de munții de la Colbasna. Informațiile prezentate de presa de dincolo de Nistru controlată de administrația prorusa de la Tiraspol încă nu au fost confirmate oficial, însă situația este din ce în ce mai tensionată”, a scris oficialul european, miercuri, pe Facebook.

Regiunea separatistă Transnistria, care de jure intră în componența Republicii Moldova, dar care de facto nu este sub controlul Chișinăului, are probabil cele mai mari depozite de armament din estul Europei, scria Deutsche Welle într-un editorial despre stocurile masive de la Cobasna, unde sunt dislocate în jur de 1.500 de trupe ale Federației Ruse.

Presupusul incident de miercuri vine în contextul exploziilor înregistrate luni și marți în Transnistria, explozii în urma cărora președinta Republicii Moldova, Maia Sandu, declara că analizele Chișinăului arată că „există tensiuni între diferite forțe ale regiunii, interesate de destabilizarea situației”.

„Autoritățile Republicii Moldova urmăresc cu precauție și vigilență evenimentele care au loc pe teritoriul controlat de regimul de la Tiraspol. Analizele noastre, la această oră, arată că există tensiuni între diferite forțe din interiorul regiunii, interesate de destabilizarea situației. Acest lucru vulnerabilizează regiunea transnistreană și creează riscuri pentru Republica Moldova. Condamnăm orice provocări și tentative de a atrage Republica Moldova în acțiuni ce pot pune în pericol pacea în țară. Chișinăul insistă în continuare asupra soluționării pașnice a conflictului transnistrean”, declara președinta Maia Sandu, marți, după ședința Consiliului Suprem de Securitate al Republicii Moldova – sau, altfel spus, echivalentul CSAT-ului românesc.

După explozii, așa-zisele autorități de la Tiraspol au instituit cod roșu de pericol terorist.

Pe de altă parte, Ucraina a acuzat Federația Rusă că se află în spatele unei operațiuni sub steag fals în Transnistria și că vrea să atragă regiunea în război.

Urmăriți B1TV.ro și pe