Eugen Tomac, în PE: Amenințarea venită de la Moscova nu ne sperie. Obiectivul nostru, integrarea Republicii Moldova în UE și reîntregirea națiunii române în familia europeană (VIDEO)

Eugen Tomac, în PE: Amenințarea venită de la Moscova nu ne sperie. Obiectivul nostru, integrarea Republicii Moldova în UE și reîntregirea națiunii române în familia europeană (VIDEO)
Foto: Eugen Tomac / Facebook

Unirea Republicii Moldova cu România se va produce, inevitabil, în sânul familiei europene, a declarat eurodeputatul Eugen Tomac, președintele PMP, care marți a vorbit în plenul Parlamentului European despre reîntregirea națiunii române.

Eugen Tomac (PMP): Obiectivul nostru, integrarea Republicii Moldova în UE și reîntregirea națiunii române în familia europeană

„Recent, după anunțul Consiliului European privind obținerea de statut de țară candidată la Uniunea Europeană pentru Republica Moldova, Parlamentul României și Parlamentul Republicii Moldova au organizat o ședință comună a celor două legislative. Am participat la acest eveniment, invitat din partea Parlamentului European. Ce m-a uimit, însă, este reacția fostului președinte al Federației Ruse, Medvedev, această figurină a lui Putin, care a criticat în termeni foarte duri o apropiere firească între România și Republica Moldova în contextul integrării europene a acestui stat”, a declarat eurodeputatul, marți, în Parlamentul European.

Amenințarea venită de la Moscova nu ne sperie, a subliniat Eugen Tomac.

„Amenințarea venită de la Moscova nu ne sperie, pentru că obiectivul nostru este ca Republica Moldova să se integreze în Uniunea Europeană, iar aici, în familia europeană, națiunea română să se reîntregească, așa cum este firesc, nu așa cum își dorește Moscova”, a mai spus el.

Într-o postare ulterioară pe Facebook, oficialul european a pledat pentru combaterea oricăror forme de amenințare și agresiune.

„Este esențial să rămânem vigilenți și să combatem orice formă de amenințare și agresiune. Dar, mai presus de toate, trebuie să rămânem uniți și să susținem în continuare cu toată forța efortul R. Moldova de a se alătura familiei europene, asumându-și riscurile unei Rusii furioase care ar face orice să își păstreze controlul. Națiunea română va fi din nou întreagă! Că-i place sau nu lui Putin!”, a subliniat președintele PMP.

Urmăriți B1TV.ro și pe