Eugen Tomac: UE îi spune Olandei că pune în pericol legislația Schengen și îi cere măsuri rapide și urgente. Olanda și Austria creează cele mai multe probleme la ora actuală (VIDEO)

Eugen Tomac: UE îi spune Olandei că pune în pericol legislația Schengen și îi cere măsuri rapide și urgente. Olanda și Austria creează cele mai multe probleme la ora actuală (VIDEO)
Foto: Facebook @ Eugen Tomac

Consiliul UE a scos Olanda la tablă în ultima ședință din 2022, când a emis două recomandări prin care blocul comunitar îi spune statului olandez că pune în pericol legislația Schengen și îi cere măsuri rapide și urgente, a explicat eurodeputatul Eugen Tomac, liderul PMP, vineri, la Știrile B1 TV prezentate de Irina Petraru.

Eugen Tomac, pe B1 TV: UE îi spune Olandei că pune în pericol legislația Schengen

Întrebat despre situația pe care a adus-o în atenția publicului în ceea ce privește Olanda, eurodeputatul român a explicat: „Este evident că Consiliul Uniunii Europene, în ultima ședință de anul trecut, scoate la tablă Olanda. Este pentru prima dată când văd un document atât de dur, sunt de fapt două recomandări prin care Uniunea Europeană îi spune Olandei că pune în pericol legislația Schengen și îi cere măsuri rapide și urgente”.

„Ceea ce mi se pare mie extrem de de neînțeles este cum o țară care nu gestionează corespunzător standardelor europene legislația Schengen, exact această țară ne-a ținut timp de 11 ani la ușa Uniunii Europene. Cred că este important ca aceste documente să fie utilizate inteligent de către autoritățile române în următoarea perioadă, pentru că săptămâna viitoare avem o ședință JAI la Stockholm și este important ca Olanda să își facă temele acasă”, a adăugat liderul PMP.

„Cred că este un semnal extrem de important și am prezentat aceste două recomandări pe care Consiliul Uniunii Europene le face Olandei, pentru a ajuta autoritățile române, evident, și pentru a clarifica aspecte ce țin de funcționarea spațiului Schengen, pentru că exact cei care se opun, Olanda și Austria, exact aceste două state creează cele mai multe probleme la ora actuală”, a mai spus Eugen Tomac.

Urmăriți B1TV.ro și pe
Ultima oră
13:59 - Ce sumă ar putea primi bunicii pentru a avea grijă de nepoți. Votul deputaților ar putea ajuta milioane de români însă este amânat
13:59 - A fost lansată moneda de aur cu tema „150 de ani de la nașterea lui Iuliu Maniu”
13:53 - MAE l-a convocat pe ambasadorul Ungariei după ce un oficial de la Budapesta a spus că România îngrădește arborarea steagului secuiesc / Tomac (PMP): „E o abordare agresivă, provocatoare la adresa României” (VIDEO)
13:37 - Decizie neașteptată în cazul Caracal. Gheorghe Dincă va fi judecat în secret
13:35 - Lege: Cu ce mașini nu vei mai putea circula în România. Mii de români vor fi afectați de decizia Senatului
13:28 - Dosar penal pentru înșelăciune, după avalanșa de la Cabana Capra / Poliţiştii desfăşoară cercetări în vederea identificării şoferilor autovehiculelor care au fost avariate
13:21 - Emilia Șercan: Lucian Bode iar a dat în judecată UBB, dar nu pentru a-i anula verdictul de plagiat. Într-o astfel de situație, ar fi trebuit să arate în instanță că teza sa e una originală, ceea ce e imposibil
13:17 - Reprofilare „Hi-Tech”, la fosta uzină Ford din Rusia: Se transformă în gater și se prelucrează lemn
13:12 - Toni Greblă, după tragediile din Turcia: „Multe clădiri din București sunt cu grad de siguranță scăzut sau foarte scăzut. Ar trebui ca și acest ultim tragic eveniment să ne trezească la realitate”
13:12 - O versiune A.I. a lui Seinfeld care se numește „Nothing, Forever” a avut o săptămână intensă. Fanii au crezut că personajele serialului devin conștiente de sine, apoi a fost interzis pentru transfobie