EXCLUSIV // UDMR nu îl susține pe Meleșcanu pentru șefia Senatului și nici o altă propunere de la PSD. Cseke Attila: Vom vota o moțiune de cenzură, care din punctul nostru de vedere ar trebui să vină cât mai rapid

EXCLUSIV // UDMR nu îl susține pe Meleșcanu pentru șefia Senatului și nici o altă propunere de la PSD. Cseke Attila: Vom vota o moțiune de cenzură, care din punctul nostru de vedere ar trebui să vină cât mai rapid
Cseke Attila și Călin Popescu Tăriceanu / Inquam Photos

EXCLUSIV // Senatorii UDMR au decis că nu îl vor susține pe Teodor Meleșcanu pentru funcția de președinte al Senatului, iar liderul de grup al senatorilor UDMR spune că partidul nu va votat nici o altă propunere care vine din partea PSD. Acesta a adăugat că așteaptă să semneze moțiunea de cenzură a opoziției care, din punctul său de vedere, se lasă așteptată.

Punctul de vedere al UDMR legat de actualul Guvern nu s-a schimbat, noi am spus consecvent cu nu susținem actuala guvernare și am spus că vom vota o moțiune de cenzură, care din punctul nostru de vedere ar trebui să vină cât mai rapid, noi eram pregătiți pentru săptămâna asta să semnăm o moțiune de cenzură, încă nu a venit. Corelat cu acest punct de vedere care nu se schimbă față de Guvern propunerea partidului guvernamental pentru funcția președintelui, care este domnul Meleșcanu, nu va fi susținută din partea UDMR. Nu este vorba despre o anumită persoană, este vorba despre cine a propus. Nu vom susține o propunere formulată de PSD” a declarat în exclusivitate pentru B1.ro Cseke Attila, liderul de grup al senatorilor UDMR.

Cseke Attila. Foto: udmr.ro

Postul de președinte la Senatului a fost vacantatluni, după ce Călin Popescu Tăriceanu și-a înaintat demisia din funcție, dar plenul senatului nu a votat încă propunerile pentru această funcție.

De altfel se pare că majoritate va exista, dar indiferent dacă există majoritate sau nu, noi nu vom susține propunerea PSD-ului, chiar dacă ar fi o altă propunere, nu o vom susține. Suntem în plină criză guvernamentală în opinia noastră și această criză guvernamenală trebuie soluționată. Se pune întrebarea dacă actualul guvern mai are majoritate parlamentară sau nu, ori confirmat ori dovedit aceasta majoritate. Și pentru aceasta sunt două soluții: în primul rând dacă consideri că nu ai aceasta majoritate atunci guvernul pleacă de bunăvoie, premierul își depune demisia, iar pe de altă parte partidele aflate în opoziție depun o moțiune de cenzură, noi suntem dispuși să susținem această moțiune, suntem în opoziție față de Guvern așteptăm aceasta moțiune dacă guvernul nu vrea să plece de bunăvoie„, a mai adăugat Cseke Attila.