Explozie a cazurilor de COVID în București. Vlad Voiculescu, după ce avertizase că lipsesc 4.000 de teste pozitive din ultimele zile: „Minunea de după congresul PNL! – 653 cazuri duminică, 2.559 luni”

Explozie a cazurilor de COVID în București. Vlad Voiculescu, după ce avertizase că lipsesc 4.000 de teste pozitive din ultimele zile: „Minunea de după congresul PNL! -  653 cazuri duminică, 2.559 luni”
Foto: graphs.ro

În ultima zi, în București au fost raportate 2.559 de infectări cu coronavirus, adică 45,25% din totalul de 5.655 consemnat la nivel întregii țări. Spre comparație, duminică au fost raportate în Capitală 653 de cazuri, iar vineri – 991. Săptămâna trecută, numărul maxim comunicat de autorități a fost de 1.048. Luni, 27 septembrie, erau 2.559. Rata de infectare în Capitală a crescut de la 3,77, vineri, la 4,95, luni.

Explicația oficială a venit de la Grupul de Comunicare Strategică (GCS): „La nivelul municipiului București, în intervalul de referință, au fost efectuate 2.083 de teste RT-PCR și 6.624 teste rapide antigenice.De asemenea, în același interval au fost alocate aproximativ 1400 de cazuri care erau nealocate, cifra înscriindu-se în media zilnică de cazuri pe care DSP București le prelucrează și alocă, după efectuarea anchetelor epidemiologice”.

O altă explicație a venit de la Vlad Voiculescu (USR PLUS), ministru al Sănătății până a fost demis de premierul Florin Cîțu.

Duminică, Voiculescu scria pe Facebook:

Creșterea fulminantă a numărului de cazuri s-a temperat în mod miraculos după ziua de luni, chiar înainte de congresul PNL.

Aflu astăzi că peste 4000 de teste pozitive din zilele de 23, 24, 25 septembrie nu au fost „alocate*” de DSP București, adică nu au apărut în cifrele oficiale. Incidența ar fi fost altfel semnificativ mai mare.

Aveți grijă de voi!

nealocat = dispărut din orice statistică oficială”.

În replică, Direcția de Sănătate Publică București, condusă de Oana Nicolescu (PNL), a venit cu explicații despre calculul incidenței. La rândul său, premierul Florin Cîțu a transmis: „Le recomand românilor de fiecare dată să asculte doar opinia specialiştilor, aşa foarte mulţi oameni cred că se pricep la multe lucruri, dar e bine să mergem cu specialiştii”.

Voiculescu: Minunea de după congresul PNL – 653 cazuri COVID duminică, 2.559 luni

A venit, însă, ziua de luni când, brusc, au fost raportate 2.559 de infectări cu coronavirus, mult peste maximul săptămânii trecute (1.048).

Reacția lui Vlad Voiculescu: „’Minunea de după congresul PNL!’ Ieri 653 cazuri, azi 2.559”.

„După reacțiile de ieri, #Româniitrebuiesăștie că suntem din nou în filmul prost în care autoritățile nu răspund, nu informează ci atacă, jignesc, ascund, manipulează. (…) Jigniri / diminuări venite din partea celor direct interesați / vizați („cine a zis? ce știe ăla? nu mai ascultați dom’le de unii și de alții, ascultați doar de ce vă spun autoritățile”). Așa a fost mereu: lipsa citostaticelor (din dare s-a născut Rețeaua 2.0)  Colectiv, tratamentul arșilor și infecțiile nosocomiale, Hexi Pharma, corupția din domeniul transplantului”,  mai scris fostul ministru, într-o altă postare.

Într-un comentariu, Voiculescu a taxat și reacția premierului, proaspăt ales președinte PNL: „Florin Cîțu (individ plătit din bani publici) în loc să răspundă, m-a atacat pe mine. Specialiștii sunt cei despre care spune Florin Cîțu că sunt specialiști, da? Și datele tot așa. Și măsurile la fel”.

Vlad Voiculescu e cel care a vorbit prima dată și despre raportările greșite privind decesele cauzate de coronavirus anul trecut. Datele oficiale, publicate pe parcursul verii, au demonstrat că acesta avea dreptate – peste 3.000 de decese COVID de anul trecut nu fuseseră raportate.

Ultima oră
00:15 - Judo: Alexandru Raicu a câștigat medalia de bronz la turneul de Grand Slam de la Paris
23:49 - Mai multe persoane s-au adunat în fața Spitalului Județean Satu Mare pentru a cere explicații despre moartea unei tinere gravide. Medicii spun că starea femeii s-a deteriorat rapid
23:10 - Marius Șumudică a revenit cu victorie în Turcia și a făcut spectacol la conferința de presă, dar e atacat de un fost translator: „Ne insultă țara pe la spate”
22:53 - Beatrice Mahler: Am triplat consumul de oxigen față de valul 3 / Măsurile suplimentare din spital ne creează o stare de confort care a lipsit în trecut
22:31 - Gina Pistol și fetița au plecat din casa lui Smiley
22:14 - Principalul suspect pentru uciderea parlamentarului britanic David Amess, audiat ore întregi de forțele antitero. BBC: Un nou atac terorist e încă „probabil” în Marea Britanie
21:43 - Manifestație împotriva fascismului la Roma, cu circa 200.000 de persoane. Demonstranții au cerut interzicerea grupului Forza Nuova (VIDEO)
21:17 - Vlad Voiculescu: Singura coaliție posibilă pentru USR PLUS, cea cu PNL și UDMR. Dacă nu se vor întoarce la negocieri până în cursul zilei de duminică, probabil veți vedea un guvern USR PLUS în Parlament (VIDEO)
20:58 - Un tânăr dat în urmărire națională a fost împușcat de polițiști. Bărbatul încercase să fugă de oamenii legii
20:41 - Alexandru Rafila: Ne așteptăm la un număr și mai mare de morți. Problema e durata valului 4, nu atingerea vârfului său