Florin Cîțu: Am semnat decizia de înființare a Comitetului interministerial pentru monitorizarea implementării proiectului „România Educată” / Cine participă la discuții (VIDEO)

Florin Cîțu: Am semnat decizia de înființare a Comitetului interministerial pentru monitorizarea implementării proiectului „România Educată” / Cine participă la discuții (VIDEO)

Premierul Florin Cîțu a anunțat, la finalul ședinței de Guvern, că a semnat decizia de înființare a Comitetului interministerial pentru monitorizarea implementării proiectului „România Educată”. Comitetul va fi condus de el și de ministrul Educației (ca vicepreședinte). Mai multe ministere au fost incluse în acest format. La comunicări vor putea participa ca invitați și experți în educație și reprezentanți ai societății civile.

Comitet pentru monitorizarea implementării programului ”România Educată”

„Acum două săptămâni, când președintele a prezidat ședința de Guvern, am anunțat un calendar pentru implementarea proiectului „România Educată”, proiect asumat și de Guvern.

Azi am semnat decizia de înființare a Comitetului interministerial pentru monitorizarea implementării proiectului „România Educată”. Știți că e un proiect foarte important pentru noi. În PNRR sunt alocate peste 3,6 de miliarde de euro pentru acest proiect.

Din comitet fac parte ministerul Educației, Investițiilor Europene, Cercetării, Finanțelor, Justiției, Sănătății, Apărării, de Interne, al Muncii, Dezvoltării, Culturii și al Sportului. Participă și vicepremierii. Conducerea e asigurată de premier, ca președinte al comitetului, și de minstrul Educației, ca vicepreședinte. Aadministrația Prezidențială are statut de invitat permanent.

Foarte important: la comunicările comitetului pot participa ca invitați experți în educație și reprezentanti ai societății civile. Contez foarte mult pe aportul acestora”, a declarat remierul Florin Cîțu.