Florin Cîţu: Guvernul va aloca peste 155 de milioane de lei pentru refacerea infrastructurii afectate de fenomenele meteo din acest an (VIDEO)

Florin Cîţu: Guvernul va aloca peste 155 de milioane de lei pentru refacerea infrastructurii afectate de fenomenele meteo din acest an (VIDEO)

Premierul Florin Cîţu a anunțat că, săptămâna viitoare, Guvernul va aloca peste 155 de milioane de lei pentru refacerea infrastructurii din localităţile afectate de fenomenele meteorologice extreme din acest an.

„Săptămâna viitoare cred că vom avea o Hotărâre de Guvern prin care alocăm peste 155 de milioane pentru a repara tot ce a fost stricat. Şi nu este vorba doar despre Moldova, Bacău, Neamţ, Vrancea. Este vorba despre Bihor, Arad… Avem mai multe zone în România şi deja avem o sumă mai mare care s-a strâns”, a declarat, vineri, premierul Florin Cîțu.

Florin Cîţu: Guvernul va aloca peste 155 de milioane de lei pentru refacerea infrastructurii afectate de fenomenele meteo din acest an

Ajutoare de urgență pentru familiile afectate de inundații

În ședința de Guvern de joi a fost adoptată o Hotărâre privind acordarea de ajutoare de urgență famillilor afectate de inundații și alte fenomene meteo extreme de anul acesta.

„Astăzi aprobăm o Hotărâre de Guvern cu ajutoare de urgență de 5 milioane de lei pentru familiile afectate de inundații în cursul anului 2021. În limita sumei de 5 milioane de lei, populația afectată de alunecări de teren, fenomene meteo periculoase și așa mai departe. Am schimbat puțin sumele față de ce am prezentat inițial, sunt mai mari”, a spus Cîțu.

Urmăriți B1TV.ro și pe
Ultima oră
00:08 - Joe Biden, prima reacție după percheziția efectuată de FBI la reședința lui Donald Trump: „Știm că sunt unii care se concentrează mai mult pe căutarea puterii”
23:49 - Deși în conflict din cauza alegerilor, fostul vicepreședinte Mike Pence îl susține pe Trump în legătură cu percheziția FBI
23:46 - Rusia acuză SUA de „escaladare inutilă și nerezonabilă” privind tratatul pentru reducerea armamentului strategic: „A arătat ca o provocare fățișă”
23:23 - Turiști români, amendați după ce au fost prinși pe aeroport cu nisip, pietre și scoici, furate de pe plajele din Sardinia
23:17 - Picturi cu Mihai Viteazul și stemele Regatului României, descoperite la renovarea Universității de Medicină din Târgu Mureș. Erau „sub actuala zugrăveală”, spune rectorul (FOTO)
23:05 - Detaliile crimei din Argeş şochează anchetatorii! „Este dramatic!”
23:00 - Banchiza din Antarctica a ajuns la cea mai mică suprafaţă înregistrată vreodată, în istoria măsurătorilor din satelit
22:49 - Președinta Asociației Medicilor de Familie București-Ilfov, despre anunțul lui Alexandru Rafila: Ne dă peste cap toate programările. Un coleg a primit 380 de mesaje într-o zi de la pacienți după anunț (VIDEO)
22:20 - UPDATE: Masacru în Argeş. Cinci oameni ucişi de un bărbat cu probleme psihice!
22:07 - Suporterii lui CSA Steaua i-au cerut demisia lui Vasile Dîncu. Ultrașii au trecut și la amenințări: „N-am scăpat de Gigi ca să dăm de voi. Ori vă faceți treaba, ori va fi război” (FOTO)