Florin Cîțu, invitat să efectueze o vizită la Kiev. Președintele Senatului va merge alături de Marcel Ciolacu, la invitația președintelui Radei Supreme a Ucrainei

Florin Cîțu, invitat să efectueze o vizită la Kiev. Președintele Senatului va merge alături de Marcel Ciolacu, la invitația președintelui Radei Supreme a Ucrainei
Foto: Inquam Photos / George Călin

Președintele Senatului va efectua o vizită în Ucraina, la Kiev, la invitația președintelui Radei Supreme a Ucrainei. Alături de Florin Cîțu ar urma să meargă la Kiev și Marcel Ciolacu, cei doi fiind primii demnitari români care se duc în Ucraina de la izbucnirea invaziei Rusiei, din data de 24 februarie 2022.

Ruslan Stafanciuk, președintele Radei Supreme a Ucrainei l-a invitat pe Florin Cîțu să efectueze o vizită la Kiev, detaliile evenimentului urmând să fie stabilite de parte ucraineană și de cea românească.

Florin Cîțu și Marcel Ciolacu vor efectua o vizită la Kiev

Florin Cîțu urmează să efectueze o vizită la Kiev, în timpul căreia s-ar putea întâlni și cu președintele ucrainean Volodimir Zelenski. Marcel Ciolacu, președintele Camerei Deputaților va urma să meargă și el în Ucraina, potrivit G4media.

Informația a fost confirmată miercuri de către Camera superioară a Parlamentului de la Bucureşti. Totodată, în ultimele zile, mai mulți oficiali europeni au vizitat Kievul, printre ei fiind și Roberta Metsola, preşedintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, şeful diplomației UE, Josep Borrell, premierul britanic Boris Johnson, premierul slovac Eduard Heger, cancelarul austriac Karl Nehammer.

Președintele Comisiei Europene a mers cu trenul la Kiev

Vinerea trecută, Ursula von der Leyen a efectuat o vizită la Kiev în ziua de vineri, 8 aprilie 2022. Șefa executivului european s-a întâlnit acolo cu preşedintele Volodimir Zelenski. Ea a fost însoţită de şeful diplomaţiei UE, Josep Borrell.

Urula von der Leyeneuropean este primul lider occidental care a vizitat Ucraina de când au fost expuse atrocităţile din oraşul Bucha, în apropierea Kievului, scrie Agerpres, preluând dpa.

Urmăriți B1TV.ro și pe