Florin Cîțu: Nu am făcut alianţă cu PSD, ci coaliţie de guvernare / Dacă mersul reformelor e afectat, voi avea o discuţie în PNL, dar nu punem în pericol ce am început

Florin Cîțu: Nu am făcut alianţă cu PSD, ci coaliţie de guvernare / Dacă mersul reformelor e afectat, voi avea o discuţie în PNL, dar nu punem în pericol ce am început
Foto: Florin Cîțu / Facebook

Florin Cîţu, președintele PNL, a declarat, joi, că liberalii nu au făcut o alianță cu PSD, ci o coaliție de guvernare, un compromis pentru implementarea reformelor promise. Acesta a mai precizat că dacă va constata că procesul de reformare bate pasul pe loc, va cere sfatul colegilor săi de partid, dar PNL nu se va retrage de la guvernare deoarece are premierul.

Florin Cîţu dă vina pe USR pentru coaliția PNL – PSD

Întrebat, la Digi24, de ce PNL şi PSD au făcut o alianță la nici două luni de la congresul în care chiar el a declarat că nu va face alianță cu social-democrații, Florin Cîțu a răspuns: „Nu am făcut alianţă, ci coaliţie de guvernare. E un compromis şi nu e un cec în alb”

Acesta a dat apoi, din nou, vina pe USR pentru declanșarea crizei politice și faptul că PNL a fost nevoit să discute cu PSD: „Am cerut celor de la USR să rămână la guvernare, ei au semnat o moţiune cu AUR şi au depus-o în Parlament. Deşi eram în mijlocul valului 4, au plecat, au lăsat Ministerul Sănătăţii fără ministru”.

Florin Cîțu a mai spus că, după ce guvernul pe care l-a condus a picat în Parlament, a vrut refacerea coaliției cu USR, dar aceștia au continuat atacurile la adresa PNL și au început să-l atace și pe președintele Klaus Iohannis.

Florin Cîțu, despre reformele pe care le va face PNL împreună cu PSD

Liderul liberalilor a afirmat apoi că România avea nevoie de un guvern stabil, iar coaliția PNL – PSD „nu e un CEC în alb, nu e o coaliţie necondiţionată”.

„Rolul PNL e de a duce mai departe reformele începute. Reformele sunt în PNRR şi le vom face, iar eu voi fi primul, când voi vedea că mersul acestor reforme e afectat de această coaliţie… Voi avea o discuţie în PNL şi vom vedea dacă e momentul să mergem mai departe sau nu, dar nu punem în pericol ce am început. Nu trebuie să ne retragem de la guvernare că avem premierul”, a mai declarat Florin Cîțu.