Florin Cîţu (PNL), reacție la criticile lui Adrian Câciu (PSD): Îmi aduce aminte de Liviu Dragnea / Eu pun aceste declaraţii pe seama euforiei de a intra la guvernare

Florin Cîţu (PNL), reacție la criticile lui Adrian Câciu (PSD): Îmi aduce aminte de Liviu Dragnea / Eu pun aceste declaraţii pe seama euforiei de a intra la guvernare
Foto: Florin Cîțu / Facebook

Florin Cîțu, președintele PNL, a declarat, joi, că afirmațiile lui Adrian Câciu (PSD), noul ministru al Finanțelor, despre problemele cu bugetul țării îi aduc aminte de Liviu Dragnea, fostul lider al social-democraților. Cîțu a mai precizat că pune recentele afirmații ale lui Marcel Ciolacu, președintele PSD, pe seama euforiei: „Nu cred că se aşteptau să intre la guvernare”.

Florin Cîțu, replică la acuzațiile lui Adrian Câciu

„Îmi aduce aminte de Liviu Dragnea când a vorbit de o gaură imaginară prin nu ştiu ce buget. Partea cu auditul, pot să facă, nu asta e problema. Deranjează, în schimb, insinuările venite de la preşedintele PSD”, a declarat Florin Cîţu, la Digi24.

Cîțu a pus apoi afirmațiile lui Ciolacu din ultima vreme pe seama euforiei: „Eu pun aceste declaraţii pe seama euforiei de a intra la guvernare. Nu cred că se aşteptau să intre la guvernare acum până în 2024. Eu cred că sunt acum, la început, şi nu vor mai continua”.

Adrian Câciu a reproșat fostelor guverne PNL modul în care au gestionat bugetul

Recent, Adrian Câciu, ministrul Finanțelor, a declarat că banii împrumutaţi de guvernele Orban şi Cîţu, „s-au dus pe risipă”.

Câciu a mai spus că a găsit „probleme mari” în bugetul de stat pe anul acesta.

„Bugetul de pe 2021 l-am găsit în situaţia în care am fost puşi să facem rectificarea pe care o ştiţi, cu probleme mari în sensul în care să nu ai plata salariilor asigurate, a pensiilor, nu ai autorităţile locale finanţate, plata persoanelor cu handicap, cheltuielile sociale la nivel local. La şcoli, la educaţie, la fel probleme. Ceea ce trebuie să facem este să învăţăm din aceste greşeli”, a mai susținut ministrul Adrian Câciu.