Florin Cîțu, reacție la solicitarea transmisă de Anca Dragu la CCR: „Eu cred că vrea să scoată USR de la guvernare, pentru că asta cere de fapt. Este un demers ilar cel puțin, dar succes!” (VIDEO)

Florin Cîțu, reacție la solicitarea transmisă de Anca Dragu la CCR: „Eu cred că vrea să scoată USR de la guvernare, pentru că asta cere de fapt. Este un demers ilar cel puțin, dar succes!” (VIDEO)
Foto. Inquam Photos / George Călin

Florin Cîțu a ironizat demersul făcut de Anca Dragu care a transmis o solicitare la CCR prin care a cerut obligarea premierului să numească miniștri plini în locurile lăsate libere prin demisiile USR PLUS și să vină în Parlament pentru a cere un nou vot de încredere. „Eu cred că doamna președintă a Senatului vrea să scoată USR de la guvernare, pentru că asta cere de fapt”, a fost reacția premierului, miercuri, la Palatul Victoria.

Cum a reacționat Florin Cîțu la solicitarea transmisă de Anca Dragu la CCR

Întrebat cum comentează demersul făcut de președinta Senatului, premierul a răspuns: „Eu cred că doamna președintă a Senatului vrea să scoată USR de la guvernare, pentru că asta cere de fapt. Constituția este foarte clară și înțeleg că doamna spune că trebuie să vin cu numiri de noi miniștri. Dacă se schimbă configurația Guvernului, nu pot să fie miniștri de la USR PLUS, deci doamna ministru ne spune să scot USR de la guvernare. Este un demers ilar cel puțin, dar succes!”.

Replica liberalului vine în contextul în care senatoarea USR PLUS anunța, miercuri dimineață, că a transmis un al doilea document către CCR.

„Este o cerere de soluționare a conflictului juridic de natură constituțională dintre Guvernul României și prim-ministrul României, pe de o parte, și Parlamentul României, pe de altă parte. Aici solicit instanței de contencios constituțional să constate existența unui conflict juridic de natură constituțională între Guvernul României și primul-ministru, pe de o parte, și Parlamentul României, pe de altă parte, născut din încălcarea dispozițiilor constituționale referitoare la obligativitatea obținerii acordului Parlamentului în cazul remanierii guvernamentale efectuate după schimbarea compoziției politice a Guvernului. De asemenea, cer obligarea primului-ministru la a formula propuneri de miniștri și a le înainta Parlamentului în vederea pronunțării asupra noii compoziții politice a Guvernului”, spunea Anca Dragu.