Florin Cîțu: Salariile în sectorul public au depășit sectorul privat ca dinamică, dar performanța nu s-a adeverit. Nu cred că mai găsești salariu minim în sectorul public (VIDEO)

Florin Cîțu: Salariile în sectorul public au depășit sectorul privat ca dinamică, dar performanța nu s-a adeverit. Nu cred că mai găsești salariu minim în sectorul public (VIDEO)
Foto: Inquam Photos / George Călin

Prim-ministrul Florin Cîțu a explicat, miercuri seară, pe B1 TV, că în România ultimilor patru ani cheltuielile de personal s-au dublat până la suma 110 miliarde de lei. „Ar trebui să îi întrebăm pe români dacă au simțit din partea statului român că performanța s-a dublat în acești patru ani de zile”, a declarat premierul, la „Bună, România!” cu Radu Buzăianu și Răzvan Zamfir.

Emisia video va porni imediat. Daca aveti un ad blocker activ va rugam dezactivati-l.

Premierul Florin Cîțu, despre salariile din sectorul public, în direct pe B1 TV

Întrebat ce crede despre protestele organizate în ultima vreme de diverse sindicate din sectorul public, care ar fi nemulțumite de buget și de înghețarea veniturilor, Florin Cîțu a explicat: „Aici nu văd nemulțumirea, dacă s-ar uita cineva la buget, ar vedea că în buget sunt 62 de miliarde investiții. Dacă facem aceste investiții, ne asigurăm că avem bani ca să plătim salariile care sunt acum în plată și pensiile, că de aici le luăm. Crești economia, plătesc oamenii taxe și impozite, și plătim salariile respective. În același timp, revin la ce am spus mai devreme, cheltuielile de personal în România sunt 110 miliarde de lei. Ele s-au dublat în patru ani de zile. Ar trebui să îi întrebăm pe români dacă au simțit din partea statului român că performanța s-a dublat în acești patru ani de zile. Dacă s-a dublat, foarte bine, eu îmi retrag tot și mergem înainte. Dacă nu s-a dublat, înseamnă că mergem pe varianta mea”.

„Mai mult, anul trecut, în plină criză economică, când 1,4 milioane de români au stat acasă – românii care plătesc taxe ca să ne plătească nouă salarii în sectorul public, deci acei oameni au stat acasă, pentru că i-am închis, a fost criză, oamenii n-au avut ce să facă, au stat acasă, au stat în șomaj tehnic, venit mai mic – nu a protestat niciunul. Nu a venit niciunul în stradă, în fața Guvernului, să țipe. Nimeni nu a protestat tot anul! Dar în sectorul public anul trecut au crescut salariile, în plină criză economică. În Uniunea Europeană, salariile au crescut în sectorul public cu 3% în medie. România, una dintre cele mai sărace țări, a crescut salariul cu 8%”, a adăugat premierul.

Întrebat dacă nu cumva erau salariile la un nivel foarte scăzut și de aceea a fost nevoie de majorarea lor, premierul a explicat: „Să știți că și prețurile la noi sunt jos. Puterea de cumpărare a românilor este calculată și în funcție prețuri. Avem o putere de cumpărare ok pentru prețurile noastre. În același timp, asta cu salariile erau mici – era PIB-ul mic, de unde să dai? Asta este România. Dacă 30 de ani au ținut-o încorsetată într-o economie socialistă…

„Salariile în sectorul public au crescut într-o dinamică foarte mare, au depășit sectorul privat în dinamică, dar performanța nu s-a adeverit. Haideți să vă spun altceva – știți că în sectorul public nu cred că mai există un salariu minim? Nu cred că mai găsești salariu minim în sectorul public”, a mai spus Florin Cîțu.

Ultima oră
00:08 - Olivia Steer, ironizată de Dana Rogoz: „A venit din nou acea perioadă specială a anului când port roz și când anunț femeile cât de importantă e prevenția”
23:52 - Ce spune Andreea Esca dacă fiica ei, Alexia Eram, ar avea o relație cu manelistul Tzancă Uraganul
23:48 - Rareș Bogdan: E o rușine că nu reușim să fim furnizori de materie primă, cereale, făină, carne / Economic, Florin Cîțu a făcut lucruri excepționale (VIDEO)
23:15 - Florin Cîţu, întrebat dacă este responsabil de eşecul campaniei de vaccinare: Nu sunt firmă de advertising
23:13 - Rareș Bogdan: Ne bazăm că USR PLUS va înțelege după congrese că noi nu avem motiv să renunțăm la Florin Cîțu și vor continua / Nu vor să rămână exclusiv într-o revoluție continuă ca Che Guevara în America de Sud (VIDEO)
22:43 - Mutarea momentului în televiziune: Florin Călinescu a semnat cu Prima TV. A fost anunţat oficial
22:28 - Rareș Bogdan: Ludovic Orban a afirmat într-o discuție în Modrogan că nu va sta piatră pe piatră și că nu va fi o bătălie de idei, ci va fi un adevărat război civil pe care o să îl declanșeze (VIDEO)
22:18 - Florin Cîțu: „Vaccinarea obligatorie ar trebui să fie ultima soluție. Susțin testarea obligatorie pentru unele categorii profesionale, pe cheltuială proprie”
22:07 - Ludovic Orban, despre Florin Cîțu: Eu sunt de 31 de ani în PNL și i-am votat și derogarea ca să candideze, iar lui nici nu i s-a uscat bine cerneala pe adeziune și hotărăște el când și cum iese din politică Ludovic Orban!? Nu îi e rușine un pic!? (VIDEO)
21:50 - Ludovic Orban: „Klaus Iohannis nu poate constituțional și moral să intervină în competiția internă a PNL. Nu e adevărat că relația mea cu președintele s-a răcit”