Fostul șef al DNA, Daniel Morar: Au existat numeroase atacuri publice, jigniri și amenințări din partea unor politicieni și a persoanelor apropiate lor

Fostul șef al DNA, Daniel Morar: Au existat numeroase atacuri publice, jigniri și amenințări din partea unor politicieni și a persoanelor apropiate lor

Daniel Morar, fostul șef al DNA, a declarat că în timpul mandatului său au existat numeroase atacuri publice și amenințări venite din partea unor politicieni și a persoanelor apropiate acestora.

Potrivit Lui Morar, în prezent procuror general interimar, la adresa lui, nu au fost telefoane de amenințare sau încercări directe de intimidare, dar au au existat ”numeroase atacuri publice, jigniri și amenințări din partea unor politicieni și a persoanelor apropiate lor”.

„Au existat și încercări să se schimbe legea în așa fel încât atribuțiile DNA să fie reduse. Este cea mai bună dovadă că cei care încalcă legea, nu se mai simt în siguranță”, a spus fostul șef al DNA.

Daniel Morar consideră că procurorii DNA  au reușit să schimbe idea preconcepută conform căreia înalții funcționari sunt intangibili.

„Cei cu putere nu mai sunt percepuți drept oameni deasupra legii. Acesta ar putea fi începutul pentru schimbarea mentalității că metodele de corupție sunt un rău necesar. Am avut anchete în toate domeniile, în Justiţie chiar și în lumea fotbalului, iar în 90 la sută din cazuri au existat şi condamnări”, a spus Daniel Morar, într-un interviu acordat cotidianului austriac Der Standard.

Fostul șef al DNA a spus că au existat și eșecuri în cazul licitațiilor publice.

„Cazurile ajunse în vizorul justiţiei au fost mai puţin numeroase comparativ cu alte domenii, puţine s-au finalizat cu o condamnare. În majoritatea cazurilor instrumentate de noi şi trimise justiţiei nu există un verdict. În plus, au existat investigaţii care vizau pagube considerabile pentru bugetul de stat, unde ne-am fi aşteptat la o condamnare şi unde justiţia a decis achitarea”, a spus fostul șef al anticorupției.

Urmăriți B1TV.ro și pe