Gabriela Firea a anunțat că fertilizarea in vitro va fi decontată de stat. Ce condiții trebuie să îndeplinești pentru a beneficia de sprijin

Gabriela Firea a anunțat că fertilizarea in vitro va fi decontată de stat. Ce condiții trebuie să îndeplinești pentru a beneficia de sprijin

Ministrul Familiei, Gabriela Firea, a anunțat că de marți, 5 decembrie, se pot depune solicitările pentru sprijinul financiar de 15.000 lei oferit de stat în programul social de creștere a natalității.

Solicitările pot fi depuse de marți, 5 decembrie

Atât femeile singure, cu vârste între 20 și 45 de ani, cât și cuplurile pot depune cererile pentru sprijin la adresa [email protected], după ce marți Gabriela Firea a semnat ordinul comun. Astfel cuplurile și femeile, din România, care acceptă desfășurarea demersurilor pentru obținerea unei sarcini într-un spital public sau o clinică privată acreditată din țara noastră, și care se confruntă totodată cu probleme de infertilitate se pot înscrie de marți 5 decembrie, în program. Pentru a putea participa, femeile trebuie să aibă între 2o și 45 de ani și să aibă o indicație pentru fertilizare in vitro de la medicul specialist.

„Dosarul va fi unul simplu și trebuie să conțină: o cerere tip; copii ale actelor de identitate; o declarație pe proprie răspundere; documentul care conține dovada infertilității și indicația medicală pentru FIV; adeverința care atestă calitatea de asigurat în sistemul public de sănătate; un acord de prelucrare a datelor cu caracter personal”, anunță Gabriela Firea.

Banii se vor acorda în două tranșe

Cei 15.000 de lei vor fi împărțiți în două tranșe. Beneficiarele vor primi un voucher în valoare de 5.000 de lei, pentru tratamentul medicamentos, și un alt voucher în valoare de 10.000 de lei pentru procedura de fertilizare, în clinicile acreditate. Totodată Ministrul Familiei a anunțat că sprijinul va fi acordat pe principiul „primul venit – primul servit”.

„Avem fonduri suficiente până la finalul anului, iar de anul viitor decontăm 10.000 astfel de proceduri. Evident, vom suplimenta fondurile dacă există cerere din partea cuplurilor și femeilor”, a mai anunțat ministrul.

Urmăriți B1TV.ro și pe
Ultima oră
19:11 - Primarul Capitalei, discuție de lucru cu Elcen și Termoenergetica. Nicușor Dan: Problemele termoficării s-au accentuat începând cu săptămâna trecută
18:57 - Încă un miliardar rus a murit în condiții misterioase: Accident de elicopter în drum spre Monaco
18:56 - Fostul primar din Târgu Jiu, Florin Cârciumaru, a fost reținut de procurorii PT Gorj pentru mărturie mincinoasă
18:33 - Fiul liderului cecen Ramzan Kadîrov, fotografiat în timp ce purta un ceas în valoare de 1,4 milioane de dolari (FOTO)
18:27 - Cristian Diaconescu: Rusia dorește să facă din Ucraina un teritoriu nelocuibil și speră ca poporul ucrainean să intre într-o zonă de frică. Moscova își face calcule, înghețând practic războiul (VIDEO)
18:25 - Soba „cu clopote”, soluția folosită de o familie pentru a trece prin criza prețurilor la energie: „Stăm în mânecă scurtă. Focul îl facem o dată la 2-4 zile”
18:06 - România se află în topul celor mai bune țări în care oamenii ar trebui să se retragă la pensie. Pe ce loc se situează țara noastră
18:02 - PSD, cerere către BPR pentru revocarea lui Niculae Bădălău de la Curtea de Conturi. Radu Oprea: Solicitarea USR, una demagogică. Au făcut scut pentru cei cu probleme de integritate sau penale
17:51 - Klaus Iohannis: „Republica Moldova este o preocupare foarte specială pentru noi” (VIDEO)
17:41 - Klaus Iohannis: Este nevoie de mai multă forță de apărare și descurajare pe Flancul Estic. E nevoie de planuri foarte concrete ca în cazul unui atac să se știe foarte exact cine, ce trupe și unde trimite (VIDEO)