Gabriela Firea a anunțat prelungirea programului pentru cuplurile infertile. Suma decontată e de 4.000 de euro (VIDEO)

Gabriela Firea a anunțat prelungirea programului pentru cuplurile infertile. Suma decontată e de 4.000 de euro (VIDEO)
Foto: Facebook @ Gabriela Firea

Gabriela Firea (PSD), ministrul Familiei, a anunțat că programul ”Fii o şansă” pentru cuplurile infertile va continua. Astfel, procedura de fertilizare in vitro va fi decontată cu 4.000 de euro. În program se pot înscrie femeile cu vârste între 25 şi 45 de ani, care nu pot avea copii.

Programul pentru cuplurile infertile va continua, anunță Firea

„Prelungirea programului ”Fii o şansă” pentru cuplurile infertile înseamnă decontarea preţului întreg pentru procedura de fertilizare in vitro. (…) Programul a funcţionat cu rezultate bune în Bucureşti, unde s-au născut 556 de copii după o mie de astfel de proceduri”, a declarat Gabriela Firea.

Aceasta a precizat că proiectul se află pe circuitul de avizare, fiind realizat de Ministerul Familiei, împreună cu Ministerul Sănătăţii.

„Decontările se vor face în sistemul asigurărilor sociale de sănătate. Suma decontată pentru o procedură e de 4.000 de euro, în lei, la cursul zilei. Condiţiile cred că sunt foarte bune, pentru femei între 25 şi 45 de ani”, a continuat Firea.

Ministrul a mai spus că numărul procedurilor nu e condiționat, totul bazându-se doar pe recomandarea medicală.

Gabriela Firea a precizat apoi că în două – trei luni se vor face primele decontări.

Urmăriți B1TV.ro și pe
Ultima oră
00:08 - Joe Biden, prima reacție după percheziția efectuată de FBI la reședința lui Donald Trump: „Știm că sunt unii care se concentrează mai mult pe căutarea puterii”
23:49 - Deși în conflict din cauza alegerilor, fostul vicepreședinte Mike Pence îl susține pe Trump în legătură cu percheziția FBI
23:46 - Rusia acuză SUA de „escaladare inutilă și nerezonabilă” privind tratatul pentru reducerea armamentului strategic: „A arătat ca o provocare fățișă”
23:23 - Turiști români, amendați după ce au fost prinși pe aeroport cu nisip, pietre și scoici, furate de pe plajele din Sardinia
23:17 - Picturi cu Mihai Viteazul și stemele Regatului României, descoperite la renovarea Universității de Medicină din Târgu Mureș. Erau „sub actuala zugrăveală”, spune rectorul (FOTO)
23:05 - Detaliile crimei din Argeş şochează anchetatorii! „Este dramatic!”
23:00 - Banchiza din Antarctica a ajuns la cea mai mică suprafaţă înregistrată vreodată, în istoria măsurătorilor din satelit
22:49 - Președinta Asociației Medicilor de Familie București-Ilfov, despre anunțul lui Alexandru Rafila: Ne dă peste cap toate programările. Un coleg a primit 380 de mesaje într-o zi de la pacienți după anunț (VIDEO)
22:20 - UPDATE: Masacru în Argeş. Cinci oameni ucişi de un bărbat cu probleme psihice!
22:07 - Suporterii lui CSA Steaua i-au cerut demisia lui Vasile Dîncu. Ultrașii au trecut și la amenințări: „N-am scăpat de Gigi ca să dăm de voi. Ori vă faceți treaba, ori va fi război” (FOTO)