Gabriela Firea cere verificări după cazul femeii ucise de câini: Circulă informația că printr-o decizie a actualei conduceri a Primăriei Capitalei hingherii nu mai duc animalele în adăposturi, ci le dau drumul pe străzi

Gabriela Firea cere verificări după cazul femeii ucise de câini: Circulă informația că printr-o decizie a actualei conduceri a Primăriei Capitalei hingherii nu mai duc animalele în adăposturi, ci le dau drumul pe străzi
Foto: Facebook @ Gabriela Firea

Gabriela Firea, fostul primar general al Capitalei, susține că, pe surse, circulă informația potrivit căreia printr-o decizie a actualei conduceri de la PMB „hingherii care răspund la sesizări și ridică animalele de pe străzi nu le mai duc în adăposturi, ci le dau drumul din nou pe străzi”, context în care președinta PSD București a cerut verificări.

Gabriela Firea: Actuala administrație a orașului nu se preocupă și în unele zone au apărut haite de câini fără stăpân care terorizează bucureștenii

Fostul primar, actualmente ministru al Familiei, a transmis un mesaj de condoleanțe pentru familia femeii ucise de câini în zona Lacul Morii.

„O viață pierdută într-un mod îngrozitor, din cauza haitelor de câini vagabonzi lăsate să terorizeze Capitala! Îmi pare extrem de rău, nu am cuvinte să-mi exprim regretul și compasiunea față de familia îndoliată. Condoleanțe sincere și putere în acest moment extrem de greu. La 10 ani de la tragedia în care Ionuț, un copil de 4 ani, a murit sfâșiat de câini, în București se petrece o nouă dramă! Cu puțin timp în urmă, o femeie a fost găsită fără viață, în zona lacului Morii, mușcată de o haită de câini”, a scris Gabriela Firea, sâmbătă, pe Facebook.

„Este de neconceput ca în Capitala țării să mai vorbim încă de astfel de întâmplări înfiorătoare, care te lasă fără cuvinte! Cu atât mai dramatic este că anul trecut victima ajunsese la spital tot din cauza mușcăturilor și avertizase atunci autoritățile că, în zona în care alerga, Lacul Morii, sunt haite de câini periculoși”, a adăugat președinta PSD București.

Ea a adus aminte de cazul din 2022 al unei jurnaliste TVR, care „povestea pe rețelele sociale cum a fost atacată de câini tot în sectorul 6, pe un bulevard”, și că „nicio autoritate nu a ajutat-o, deși a sunat și la Poliția locală sector 6, și la ASPA, însă fără succes”.

„Dar de ce se întâmplă astfel de tragedii în anul 2023, într-o Capitală europeană, după 10 ani în care nu am avut incidente de o asemenea gravitate? Răspunsul este unul simplu: actuala administrație a Capitalei nu se preocupă și în unele zone ale orașului au reapărut haite de câini fără stăpân care terorizează bucureștenii”, susține fostul primar general al Capitalei.

Gabriela Firea s-a arătat de părere că „ar trebui făcute verificări”.

„Pe surse, circulă informația că printr-o decizie a actualei conduceri a Primăriei Capitalei hingherii care răspund la sesizări și ridică animalele de pe străzi nu le mai duc în adăposturi, ci le dau drumul din nou pe străzi. Sper să fie doar o informație falsă, dar ar trebuit făcute verificări. Este de notorietate, însă, faptul că primarul general și actualul city-manager se ocupă personal de ASPA – Autoritatea pentru Supravegherea și Protecția Animalelor”, a adăugat președinta PSD București.

„Iubesc animalele și am un câine acasă. Billy este un membru al familiei noastre și e departe de mine orice gând sau intenție nepotrivită la adresa animalelor. Sunt total împotriva mijloacelor violente în cazul câinilor fără stăpân, dar există soluții dovedite prin care problema poate fi rezolvată”, a mai spus ea.

Urmăriți B1TV.ro și pe