Fake news distribuit de Gabriela Firea despre ”casca” din urechea lui Iohannis. Informația falsă, răspândită şi de Dăncilă și Bodog / Reacția lui Iohannis și a PNL (VIDEO, FOTO)

Fake news distribuit de Gabriela Firea despre ”casca” din urechea lui Iohannis. Informația falsă, răspândită şi de Dăncilă și Bodog / Reacția lui Iohannis și a PNL (VIDEO, FOTO)
Foto: Inquam Photos / George Călin

UPDATE: După valul de reacții negative pe care l-a stârnit în mediul online cu mesajul mincinos, Gabriela Firea și-a șters postarea. Nu și Florian Bodog.

Fake news promovat de Gabriela Firea, miercuri seară, după conferința lui Klaus Iohannis. Primarul general a susținut, într-o postare pe Facebook, că acestuia i s-ar fi șoptit într-o cască declarațiile pe care să le dea.

Informația falsă a tot fost rostogolită de social-democrați în mediul online. Fix aceeași fotografie postată de Firea a fost distribuită și de Florian Bodog, colegul ei de partid.

De altfel, chiar Viorica Dăncilă, contracandidata lui Iohannis, a ținut să răspândească acest fake news într-o conferință în care l-a acuzat pe Iohannis de… minciună.

Când reporterii au întrebat-o de ce citește de pe foaie, ea a răspuns: „A trebuit să punctez. Puteți interpreta oricum. Să vă uitați bine la mine, că nu am cască în ureche. Trebuia să răspund punctual la tot ce a spus”. (Detalii AICI)

Nu este prima dată când Gabriela Firea împrăștie informații mincinoase în campanie. În 2014, când Iohannis și Victor Ponta luptau pentru fotoliul de la Cotroceni, Firea l-a acuzat pe liberal că a intermediat adopții pe bani. Firea a stârnit furia generală mai ales după ce i-a bătut obrazul lui Iohannis că nu are copii.

Klaus Iohannis deja a răspuns acestui fake news chiar în timpul conferinței. La întrebarea jurnalistului Adevărul pe acest subiect, Iohannis a avut un comentariu ironic, ce a stârnit hohote de râs din partea celor prezenți.

Emisia video va porni imediat. Daca aveti un ad blocker activ va rugam dezactivati-l.

Iar PNL a publicat o fotografie făcută președentelui Klaus Iohannis în timpul conferinței de presă.

Fake news-ul PSD a fost demontat și de fotojurnalistul Octav Ganea.

„Chiar si atunci cand suntem scosi din sala reusim sa demontam stirile false.

Fotografie realizata din afara salii in care presedintele in functie si candidatul la Presedintia Romaniei, Klaus Iohannis, sustine o conferinta de presa, dupa ce fotojurnalistii au fost inlaturati din sala, in Bucuresti, 13 noiembrie 2019. Inquam Photos / Octav Ganea”, a scris Octav Ganea, pe Facebook.

Foto: Inquam Photos / Octav Ganea