Firea, despre Pintea: Regret că unii politicieni au încercat să câştige capital electoral de pe urma acestui moment critic, uitând că şi ei au avut în partidul lor astfel de situații

Firea, despre Pintea: Regret că unii politicieni au încercat să câştige capital electoral de pe urma acestui moment critic, uitând că şi ei au avut în partidul lor astfel de situații
Foto: Gabriela Firea / Facebook

Gabriela Firea a declarat că a aflat cu surprindere vestea că Sorina Pintea a fost arestată. Primarul general al Capitalei a precizat că, la nivel uman, îi pare rău că fostul ministru se află într-o astfel de situație. Pe de altă parte, instituţiile statului sunt cele care trebuie să spună ultimul cuvânt.

„Am fost şi eu surprinsă când am văzut ştirile. Nu mă aşteptam la aşa ceva. Este normal ca în această perioadă să aşteptăm ca instituţiile statului să îşi spună ultimul cuvânt. La nivel uman, îmi pare rău de oricine se află într-o astfel de situaţie”, a declarat Gabriela Firea, la Antena 3, citată de News.ro.

Totodată, Firea și-a manifestat regretul că unii politicieni au încercat să câștige electoral de pe urma situației prin care trece Pintea: „Pot în acest moment doar să-mi exprim părerea de rău că unii dintre politicieni au încercat să câştige capital electoral de pe urma acestui moment critic, uitând faptul că şi ei au avut în partidul lor astfel de momente şi nu cred că noi vreodată ne-am năpustit asupra lor să îi facem vinovaţi pe toţi”.

Primarul general a mai precizat că dacă există două-trei cazuri de corupție într-un partid, asta nu înseamnă că toată formațiunea e plină de corupți.

„Sunt şi oameni care îşi pun întrebarea dacă nu cumva există o legătură şi între faptul că se apropie cu paşi rapizi campania pentru alegerile locale şi pot fi plătite poate anumite poliţe sau pot fi făcute anumite înscenări sau anumite capcane”, a mai declarat Gabriela Firea.

Ea a mai afirmat că le-a transmis colegilor săi ca, mai ales în perioada de început de martie, când se primesc „mici atenţii” simbolice „să fie foarte atenţi” pentru că „se pot întâmpla multe în această perioadă care totul se joacă în cheie electorală, politică”.

Tribunalul Bucureşti a admis solicitarea procurorilor DNA de arestare preventivă a fostului ministruSorina Pintea,acuzată de luare de mită în formă continuată. Decizia nu este definitivă și poate fi contestată la Curtea de Apel Bucureşti. (Detalii AICI)

În referatul întocmit de procuroriiDNAsunt prezentate informaţii despre modul în care s-a negociat mita pe care fostul ministru al Sănătății ar fi cerut-o pentru acordarea unui contract. Astfel, Pintea ar fi cerut majorarea șpăgii până la 10% din valoarea contractului, iar când i s-a spus că va primi a doua tranșă a contractului, a exclamat: „Super tare!”. În referatulDNA, anchetatorii prezintă o cronologie a presupuselor fapte, o mică parte din interceptările efectuate şi argumentele legale pentru cea mai dură măsură preventivă. (Detalii AICI)

Urmăriți B1TV.ro și pe