Gabriela Firea: Un banal aviz din partea DSP blochează atragerea a 25 de milioane de euro fonduri europene pentru spitale. Probabil că se încearcă să ajungem în colaps (VIDEO)

Gabriela Firea: Un banal aviz din partea DSP blochează atragerea a 25 de milioane de euro fonduri europene pentru spitale. Probabil că se încearcă să ajungem în colaps (VIDEO)
Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Gabriela Firea, primarul general al Capitalei, susține că „un simplu aviz din partea DSP” blochează atragerea a 25 de milioane de euro fonduri europene pentru spitale. „Am cheltuit până acum 15 milioane de euro în lupta cu noul coronavirus, dar fondurile sunt pe sfârșite”, a subliniat edilul, care este de părere că „probabil că se încearcă să ajungem în colaps și să nu mai avem echipamente, materiale sanitare”.

Emisia video va porni imediat. Daca aveti un ad blocker activ va rugam dezactivati-l.

„De trei luni de zile sunt blocate aceste fonduri europene din cauza unui banal aviz din partea DSP”, susține edilul

„De trei luni de zile sunt blocate aceste fonduri europene din cauza unui banal aviz din partea DSP. Un simplu aviz din partea DSP, din partea doamnei director Nicolescu, numită politic, nu se pot atrage 25 de milioane de euro fonduri europene. Ce reprezintă aceste sume? Înseamnă achiziția de aparatură pentru detectare, de echipamente, de asemenea materiale sanitare pentru cele trei spitale COVID în lupta cu noul coronavirus din Capitală, unde s-au tratat nu doar pacienți din București, ci din întreaga țară, și mă refer aici la Spitalul Victor Babeș, la Spitalul Colentina și de asemenea la Spitalul Davila. Primăria Capitalei nu a stat cu mâinile în sân și nici nu a așteptat fondurile de la Guvern sau fondurile europene. Am cheltuit până acum 15 milioane de euro în lupta cu noul coronavirus, dar fondurile sunt pe sfârșite. Am tăiat oricum de la alte investiții și de la alte cheltuieli sume importante, tocmai pentru a face față situației pandemice de la acest moment și pentru a veni atât în întâmpinarea pacienților, cât și a medicilor”, a declarat, luni, Gabriela Firea.

Edilul susține că „probabil că se încearcă să ajungem în colaps și să nu mai avem echipamente, materiale sanitare”.

„Probabil că acest lucru se dorește, probabil că se încearcă să ajungem în colaps și să nu mai avem echipamente, materiale sanitare. Eu vă garantez că nu se va întâmpla așa ceva, dar repet, din moment ce toate țările luptă să atragă cât mai mulți bani europeni, după ce aceste sume au fost aprobate defalcat pentru fiecare țară în parte, aici în București din cauza unui simplu aviz din partea DSP nu se pot atrage aceste fonduri europene, despre care vorbește toată lumea, care pot, repet, fi atrase imediat, fiindcă noi am realizat, prin ASSMB, toate proiectele necesare astfel încât să putem fi validați și să intrăm la decontare, sumele urmând a fi cheltuite în continuare tot în beneficiul bucureștenilor și nu numai, al tuturor celor care se tratează în spitalele din Municipiul București”, a adăugat Gabriela Firea.

Apelul primarului general Gabriela Firea către prim-ministrul Ludovic Orban

În acest context, primarul general al Capitalei a lansat un apel către premier.

„Fac apel încă o dată la primul-ministru, care spune de fiecare dată în declarațiile publice că îi pasă de fondurile europene, că noi toți trebuie să ne străduim să facem proiecte bune, să absorbim acești bani. Iată, că noi ne-am îndeplinit misiunea, dar mai departe stăm toți, stă o țară întreagă în pixul unei doamne de la DSP. Repet, această instituție care realmente i-a chinuit pe români și nu doar în București, ci în întreaga țară. Eu mă aștept ca astăzi să primim, totuși, un răspuns de la Guvern, care să înțeleagă că aici nu este interesul Primăriei Capitalei sau al meu, ci interesul superior al tuturor românilor, al tuturor bucureștenilor care au nevoie de investiții reale în sănătate și au nevoie de bugete. Este dreptul nostru, sunt bani pentru care noi contribuim. De ce nu putem să îi atragem? Din cauza unui funcționar numit politic la DSP București? Iată, întrebări la care aștept răspuns imediat în numele bucureștenilor”, spune Gabriela Firea.

Capitala a contabilizat aproape 15.000 din cele circa 113.000 de cazuride COVID-19 depistate la nivel național de la debutul pandemiei

Cel mai recent bilanț prezentat de către Grupul de Comunicare Strategică – cel de duminică, ora 13 – plasează România la un număr total de 112.781 de persoane diagnosticate cu COVID-19 și 4.435 de decese.

La nivel general, Capitala are cel mai mare număr de cazuri confirmate de la debutul pandemiei, 14.977, dar tot Bucureștiul a înregistrat și cele mai multe îmbolnăviri nou depistate, 270.