George Simion (AUR), lovitură dură pentru ministrul Ghinea (USR), la moțiunea simplă: „Avem cinci întrebări. Dacă răspundeți, nu votăm”

George Simion (AUR), lovitură dură pentru ministrul Ghinea (USR), la moțiunea simplă: „Avem cinci întrebări. Dacă răspundeți, nu votăm
Sursa Foto: Inquam Photos

În Parlament, la moțiunea simplă împotriva ministrului Cristian Ghinea, de la USR-PLUS, George Simion a avut un discurs prin intermediul căruia a adresat cinci întrebări oficialului de la Fondurile Europene. Temele puse în discuție de către AUR sunt cel puțin controversate, pentru care nu a fost oferite clarificări, până în prezent.

„Domnule Ghinea, concret, am cinci întrebări din PNRR-ul pe care nu l-aţi prezentat în Parlament, dar l-aţi trimis la Comisia Europeană pentru că ce aţi trimis la Comisia Europeană avea 1350 de pagini şi, aici, ne-aţi prezentat 144 de pagini.

Cinci întrebări şi, dacă ne răspundeţi la asta, noi nu votăm această moțiune simplă.

1. Vi se pare normal să dăm, prin PNRR, sute de milioane de euro pe site-uri, nu pe digitalizare? Un milion de euro pe un site care promovează schimbările climatice, progresul pe care îl facem în fiecare instituţie? 2.500.000 de euro rutele de bicicletă pe care le facem prin PNRR.

2. De ce noi plătim 200 de miloane de euro pentru programul de cărţi de identitate digitală şi Franţa plăteşte 72 de milioane de euro pentru un număr mai mare de utilizatori. La fel, kilometrul de şosea, în România, costă mai mult decât în alte ţări. Aşa semnalizează Comisia Europeana.

3. Vi se pare normal să dăm 133.000 de euro pentru training, de persoană?

4. Vi se pare normal să dăm 600.000 de euro pentru un raport privind salarizarea?

5. Vi se pare normal să dăm 170.000 de euro pentru un proiect de cercetare 100 de firme?

Cu banii aceştia ne împrumutăm noi toţi, ca ţară. Vorbiţi de risipă, vorbiţi de furt. Sunt cinci intrebări la care am vrea să auzim un răspuns din partea dumnaviastră pentru că nu este fake news. Noi nu am zis că a fost respins PNRR-ul. Noi am zis un lucru simplu. Comisia Europeană vi l-a trimis înapoi cu observaţii pertinente. Răspundeţi pe textul Comisiei Europene, nu pe textul PSD, nu pe textul AUR”, a spus George Simion.

Ultima oră
08:18 - Ce se va întâmpla cu atleta din Belarus, forțată să părăsească Jocurile Olimpice. Anunțul făccut de autoritățile japoneze
08:16 - Alina Șerban (ANM): Disconfort termic deosebit de accentuat în sudul și sud-estul României, cu valori spre 41 de grade în Muntenia. În restul țării, vorbim de o scădere semnificativă a temperaturilor (VIDEO)
07:43 - Incendiile de vegetație au provocat noi evacuări de turiști în Turcia. Grecia, Italia și Bosnia s-au confruntat și ele cu flăcări violente / Insula Rhodos a rămas fără apă și curent electric (VIDEO)
07:15 - Furtunile au făcut ravagii în țară. Maramureș, printre cele mai afectate județe (VIDEO)
23:56 - O sportivă din echipa olimpică a Belarusului a refuzat să se urce în avion și a rămas pe aeroportul din Tokyo, unde fusese dusă împotriva voinței sale
23:22 - Bătaie între un grup de turiști și salvamari, în Eforie Nord. Trei persoane au ajuns la spital în urma conflictului, iar patru turiști au fost duși la audieri (VIDEO)
23:08 - Cinci adolescenți s-au înecat în râul Siret. Victimele aveau între 14 și 18 ani (VIDEO)
22:45 - Virgil Guran: Dacă rectificarea bugetară nu va fi făcută pentru toată lumea, e foarte grav / Funcțiile politice trebuie să treacă prin forul de conducere din partid (VIDEO)
22:14 - Igor Grosu, după discuția cu Ludovic Orban: „Am fost asigurat că România este gata să intensifice semnificativ susținerea Republicii Moldova cu proiecte importante”
21:56 - Un adolescent de 15 ani s-a înecat în râul Suceava, pe raza localității Milișăuți