Gheorghe Falcă: Următoarea tranșă din PNRR va veni la jumătatea lui 2022, în funcție de stadiul reformelor. Important este să putem să tragem banii constant, de două ori pe an (VIDEO)

Gheorghe Falcă: Următoarea tranșă din PNRR va veni la jumătatea lui 2022, în funcție de stadiul reformelor. Important este să putem să tragem banii constant, de două ori pe an (VIDEO)
Foto: Gheorghe Falcă / Facebook

Următoarea tranșă de bani din PNRR va veni la jumătatea anului 2022, în funcție de stadiul reformelor, a precizat eurodeputatul Gheorghe Falcă, vicepreședinte PNL, marți, pe B1 TV, la „Dosar de politician” cu Silviu Mănăstire.

Emisia video va porni imediat. Daca aveti un ad blocker activ va rugam dezactivati-l.

Coaliția a analizat stadiul reformelor prevăzute de PNRR, spune Gheorghe Falcă (PNL)

„Banii au venit în primul rând anul trecut, cele 3 miliarde, și următoarea tranșă va veni la jumătatea anului, în funcție de stadiul în care sunt realizate reformele din PNRR”, a declarat liberalul.

Întrebat dacă banii respectivi au fost cheltuiți, el a explicat: „Nu, n-au fost cheltuiți, dar sunt la dispoziția României și cred că primii bani care s-au cheltuit au mers spre autostrăzi”.

„Proiectele sunt în derulare, unele în fază executivă, așa cum am spus, în special pe zona de cale ferată, pe zona de autostrăzi deja plățile se fac din PNRR, dar plățile vor fi făcute până în 2026, important este ca banii să putem să îi tragem constant, de două ori pe an, și pentru acest lucru coaliția, ieri, a avut o analiză a programului național de redresare și reziliență, stadiul în care sunt reformele”, a adăugat Gheorghe Falcă.

Oficialul a abordat și problema prețurilor la materialele de construcții.

„Uniunea Europeană aprobă indexarea acestor materiale, deci legislația trebuie să fie făcută astfel încât să existe de la INS indicele de indexare a materialelor de construcție și, evident, se trage din banii pe care îi are România la dispoziție”, a mai spus eurodeputatul PNL Gheorghe Falcă.

Urmăriți B1TV.ro și pe