Grindeanu: Ce facem dacă la referendum românii spun că nu vor continuarea luptei anticorupţie?

Grindeanu: Ce facem dacă la referendum românii spun că nu vor continuarea luptei anticorupţie?
Foto: Opinia Timisoarei

Ce se va întâmpla dacă românii vor vota împotriva continuării luptei anticorupţie? – este întrebarea retorică pe care și-a pus-o premierul Sorin Grindeanu, într-o emisiune televizată, referitor la demersul demarat de președintele Klaus Iohannis.

"O să vedem decizia Parlamentului. Eu pot să vă spun (…) ca prim-ministru, n-am nimic împotrivă în ceea ce se spune în acea întrebare. (…) dacă ne dorim continuarea luptei anticorupţie, la modul general. Întrebarea de fapt este următoarea – sigur, este un scenariu absurd: ce facem dacă rezultatul referendumului este «nu»?”, a susținut Grindeanu, pentru Antena 3.

Premierul a precizat că acest referendum va avea un cost aproximativ de 20 de milioane de euro.

Totodată, el s-a arătat deschis și ideii PSD de a se organiza referendum pentru modificarea Constituţiei şi interzicerea căsătoriilor între persoane de acelaşi sex.

Ultima oră
20:29 - Revoltă în India după ce armata a ucis din greşeală 14 civili (VIDEO)
20:06 - Doar 32.734 de persoane vaccinate anti-COVID-19 în ultima zi. Câte au primit prima doză
19:46 - Florin Roman: PNL și PSD nu s-au adunat în coaliție din dragoste, au fost presiunea publică și matematica parlamentară / Ce spune liberalul despre rămânerea lui Florin Cîțu la conducerea partidului (VIDEO)
18:58 - Florin Roman: Pentru cloud-ul guvenamental avem 500 de milioane de euro în PNRR. Banii vin pe măsura termenelor și suntem presați de timp / Doar puțin peste 10% dintre români au competențe digitale primare (VIDEO)
18:16 - Florin Roman (PNL), reacție la controversele privind lucrarea din CV-ul său: Eu n-am ajuns ministru la beletristică. Sunt cu conștiința împăcată. Când ajungi ministru, sunt și lucruri bune și lucruri mai puțin bune (VIDEO)
18:07 - Alexandru Rafila, despre măsurile din noaptea de Revelion: Vă daţi seama că nu vor fi unele stupide care să facă imposibilă, de exemplu, întoarcerea la timp acasă (VIDEO)
17:44 - Prognoza meteo pentru săptămâna 6-12 decembrie 2021. Cum va fi vremea de Crăciun și Revelion (VIDEO)
17:43 - Dorel din Panciu a pus un brad uriaș de Crăciun fix în mijlocul intersecției. Mașinile au circulat printre crengi (VIDEO)
17:23 - Antrenorul unei echipe din Egipt a murit după ce s-a bucurat la un gol marcat în prelungiri de jucătorii săi
17:02 - Sorin Grindeanu: Ruptura de Liviu Dragnea a apărut când mi-am asumat aproape în mod personal să dau OUG 14 / Reacția liderului social-democrat la acuzația că a fost acasă la Klaus Iohannis