Grupul reformator din PDL îi cere lui Boc să lase Guvernul şi să se întoarcă la Cluj

Grupul reformator din PDL îi cere lui Boc să lase Guvernul şi să se întoarcă la Cluj

Pe măsură ce se apropie momentul alegerilor interne în PDL, încep să se agite apele în interiorul partidului aflat la guvernare. Grupul reformator, aşa cum este perceput nucleul format în jurul lui Cristian Preda, Sever Voinescu şi Monica Macovei, cer din ce în ce mai răspicat înlăturarea premierului Emil Boc de la Guvern şi îi sugerează chiar şi drumul pe care acesta ar trebui să-l urmeze după ce va renunţa la postul din palatul Victoria.

Europarlamentarul Cristian Preda a declarat într-un interviu acordat HotNews că cel mai potrivit pentru premierul Emil Boc ar fi să se întoarcă la Primăria Clujului. “Eu îl văd pe Emil Boc candidat cu şanse reale la primăria Clujului, o manieră mult mai sănătoasă de a te revigora politic decât aceea de a recâştiga congresul PDL. (…) Voi face campanie pentru el dacă se va duce la Cluj”, a declarat Preda pentru sursa citată.

Cristian Preda mai spune că PDL şi Emil Boc au ajuns la “o cotă de încredere foarte joasă” şi că dacă partidul nu vine cu soluţii noi va fi teribil de greu să se redreseze.

Europarlamentarul PDL a dat de înţeles că doreşte să se implice în mod serios în viaţa de partid, alături de Sever Voinescu şi Monica Macovei, dar a spus că grupul din care face parte nu s-a decis încă asupra unei candidaturi pe care să o susţină la Congresul PDL.