Guvernul a aprobat proiectul de lege privind finanțarea Spitalului Regional de Urgenţă Craiova. Declarațiile ministrului Alexandru Rafila (VIDEO)

Guvernul a aprobat proiectul de lege privind finanțarea Spitalului Regional de Urgenţă Craiova. Declarațiile ministrului Alexandru Rafila (VIDEO)
Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Guvernul a aprobat, în ședința sa de miercuri, proiectul de lege privind asigurarea finanţării pentru construcţia Spitalului Regional de Urgenţă Craiova. Alexandru Rafila (PSD), ministrul Sănătății, a precizat că partea de proiectare ar putea fi gata în a doua partea anului viitor.

Rafila, despre Spitalul Regional de Urgenţă Craiova

„E vorba despre asigurarea finanţării pentru construcţia Spitalului Regional Craiova, cel de-al treilea care va intra în proiectare în această toamnă. Celelalte două – Spitalul Regional Iaşi şi Spitalul Regional Cluj-Napoca – sunt deja în procedura de proiectare, a fost atribuită.

M-am întâlnit cu reprezentanţii companiilor care au câştigat aceste proiecte. Până în primăvară se vor finaliza proiectele spitalelor din Iaşi şi Cluj şi sperăm că îna doua parte a anului viitor, pentru că e nevoie de o perioadă de circa un an după atribuire, să avem proiectul finalizat şi la Craiova şi să se poată trece la licitaţie şi etapa de construire efectivă la cele trei spitale regionale”, a explicat ministrul, la finalul ședinței de guvern.

Ce prevede proiectul de lege privind spitalul regional din Craiova

Proiectul de lege prevede aprobarea contractului de finanţare pentru Spitalul Regional de Urgenţă Craiova dintre România şi Banca Europeană de Investiţii (BEI), contract care a fost semnat la Bucureşti la şi la Luxemburg în luna a aprilie a acestui an.

BEI va da 368 milioane euro, sumă care acoperă circa 73% din costul net aferent.

Diferenţa de circa 140,52 milioane de euro va fi asigurată de partea română, din fonduri nerambursabile şi de la buget.

Urmăriți B1TV.ro și pe