Guvernul a cerut demisia membrilor Parlamentului care sunt incompatibili, în conflict de interese sau corupți

Guvernul a cerut demisia membrilor Parlamentului care sunt incompatibili, în conflict de interese sau corupți

Guvernul României a cerut oficial Parlamentului să ceară demisia acelor membri ai Parlamentului împotriva carora s-au dat decizii definitive de incompatibilitate, conflict de interese ori corupție. Acest lucru reiese dintr-o scrisoare trimisă de Victor Ponta Parlamentului, la care face referire în răspunsurile adresate lui Jose Manuel Barroso.

Aceasta este una dintre cele 11 cerințe exprese ale Comisiei europene adresate premierului Victor Ponta. Astfel, ultima cerere pe această listă suna în felul următor:  „Demisia membrilor Parlamentului care au primit decizii finale privind incompatibilitatea, conflictul de interese sau coruptie la nivel inalt.”

Guvernul României a cerut în mod oficial Parlamentului României să ceară demisia acelor membri ai Parlamentului împotriva cărora au fost date sentințe definitive de incompatibilitate, conflict de interese ori corupție. În acest sens, premierul a trimis pe 13 iulie o scrisoare conducerii Parlamentului și Guvernul va lua toate măsurile legale pe care le are la dispoziție pentru a atinge acest scop”, se precizează în scrisoarea premierului Victor Ponta către Comisia Europeană.

Primii cei vizați sunt deputații Sergiu Andon si Florin Pâslaru, declarați incompatibili de ANI, dar care sunt în continuare protejați de Parlament. Chiar miercuri, PDL a cerut introducerea pe ordinea de zi a situației incompatibililor, dar USL, prin președintele Camerei, Valeriu Zgonea, a blocat această cerere.

Premierul Victor Ponta a mai anunțat că a mai trimis Parlamentului și o solicitare privind rezolvarea problemei Avocatului Poporului, a altă cerință a Comisiei Europene: „Am cerut în scris conducerilor Camerelor, în baza discuţiilor cu preşedintele Comisiei, dacă e posibil, să declanşeze negocieri între grupuri pentru numirea unui Avocat al Poporului„, a declarat ponta.

Citește AICI textul integral al scrisorii trimise de Victor Ponta

Guvernul cere demisia membrilor Parlamentului incompatibili, corupți sau în conflict de interese, ca răspuns la solicitările CE

Embed: " />
Ultima oră
00:13 - CDC avertizează: Varianta Delta a coronavirusului este mai contagioasă decât varicela şi poate provoca forme mai grave de boală
00:05 - Italia: Guvernul intenționează să plafoneze prețul la testele pentru COVID-19
23:43 - Paul Stănescu (PSD): Politica durerii în cot este deviza useristă exprimată perfect de Ovidiu Vizante, directorul CFR. Dacă USR-ului i-ar fi păsat de pasagerii blocați în tren, Vizante era acum acasă
23:40 - Unitatea 2 a CNE Cernavodă a fost reconectată vineri seara la Sistemul Energetic Național
23:15 - Valeriu Gheorghiță: Ne așteptăm ca în următoarele săptămâni varianta Delta să devină dominantă. Avem deja focare la nivel de comunitate
23:12 - Alexandru Rafila: Problema noastră majoră – noi avem doar jumătate din numărul cetățenilor vaccinați față de restul țărilor UE. Dacă vor fi îmbolnăviri, ele vor fi în mod evident mai grave (VIDEO)
23:04 - Alexandru Rafila, despre al patrulea val al pandemiei: „Evident, și noi o să fim afectați. Dacă discutăm despre persoane vulnerabile care nu s-au vaccinat, s-ar putea să avem probleme” 
22:48 - Raluca Turcan: Pentru prima dată, anul acesta avem mai mulți copii născuți din părinți români în străinătate decât în România, ceea ce pentru noi este dramatic
22:39 - Detașamentul Sky Guardians al României a luminat cerul deasupra zonei de antrenament Bemowo Piskie din Polonia
22:19 - Alin Stoica, prefectul Capitalei: La medici și profesori ar putea exista cel puțin o recomandare fermă de vaccinare; se poartă discuții la nivel guvernamental. Susțin restricțiile pentru cei nevaccinați (VIDEO)