Hilde Brandl (PNL): ’32 de ani de la revolta anti-comunistă de la Brașov, dar noi încă plătim pensii speciale torționarilor!’

Hilde Brandl (PNL): '32 de ani de la revolta anti-comunistă de la Brașov, dar noi încă plătim pensii speciale torționarilor!'

Liderul liberal Hilde Brandl se arată revoltată de faptul că, la 32 de ani de la revolta anti-comunistă de la Brașov, statul român continuă săplăteascăpensii speciale torționarilor.

“În urmă cu fix 32 de ani, începea la Brașov o revoltă anti-comunistă care a zguduit regimul dictatorial de la București și care anunța evenimentele de peste doi ani care au dus la căderea regimului comunist. Mii de muncitori au ieșit atunci în stradă pentru a protesta inițial pentru că în casele lor era frig, pentru că nu era apă caldă și pentru că în frigidere bătea vântul. Treptat, revolta socială s-a transformat într-o revoltă politică, îndreptată împotriva regimului comunist, o revoltă pentru libertate”, amintește liderul liberal Hilde Brandl.

Evenimentelede la Brașov au dus la o adevărată tragedie:mii de persoane au fost audiate, sute au fost bătute sau chiar schiungiute în beciurile securități. Unii dintre ei chiar au murit, ca urmare a bătăilor securiștilor.

„Din păcate, la 30 de ani de la Revoluție, statul român continuă să plătească pensii speciale celor care înainte de 1989 au lucrat în sistemul represiv, adică în serviciile de informații, în penitenciare sau care s-au ocupat cu represiunea ca ofițeri în cadrul Ministerului de Interne, iar acest lucru lucru trebuie schimbat cât mai repede. Guvernul de dreapta de la Varșovia a eliminat în acest an pensiile speciale pentru toți cei care s-au ocupat cu represiunea polonezilor înainte de 1989, în special a celor care au lucrat în serviciile de informații. M-aș bucura dacă și noi ne-am inspira de la polonezi”, scrie Brandl.

Ultima oră
00:08 - Olivia Steer, ironizată de Dana Rogoz: „A venit din nou acea perioadă specială a anului când port roz și când anunț femeile cât de importantă e prevenția”
23:52 - Ce spune Andreea Esca dacă fiica ei, Alexia Eram, ar avea o relație cu manelistul Tzancă Uraganul
23:48 - Rareș Bogdan: E o rușine că nu reușim să fim furnizori de materie primă, cereale, făină, carne / Economic, Florin Cîțu a făcut lucruri excepționale (VIDEO)
23:15 - Florin Cîţu, întrebat dacă este responsabil de eşecul campaniei de vaccinare: Nu sunt firmă de advertising
23:13 - Rareș Bogdan: Ne bazăm că USR PLUS va înțelege după congrese că noi nu avem motiv să renunțăm la Florin Cîțu și vor continua / Nu vor să rămână exclusiv într-o revoluție continuă ca Che Guevara în America de Sud (VIDEO)
22:43 - Mutarea momentului în televiziune: Florin Călinescu a semnat cu Prima TV. A fost anunţat oficial
22:28 - Rareș Bogdan: Ludovic Orban a afirmat într-o discuție în Modrogan că nu va sta piatră pe piatră și că nu va fi o bătălie de idei, ci va fi un adevărat război civil pe care o să îl declanșeze (VIDEO)
22:18 - Florin Cîțu: „Vaccinarea obligatorie ar trebui să fie ultima soluție. Susțin testarea obligatorie pentru unele categorii profesionale, pe cheltuială proprie”
22:07 - Ludovic Orban, despre Florin Cîțu: Eu sunt de 31 de ani în PNL și i-am votat și derogarea ca să candideze, iar lui nici nu i s-a uscat bine cerneala pe adeziune și hotărăște el când și cum iese din politică Ludovic Orban!? Nu îi e rușine un pic!? (VIDEO)
21:50 - Ludovic Orban: „Klaus Iohannis nu poate constituțional și moral să intervină în competiția internă a PNL. Nu e adevărat că relația mea cu președintele s-a răcit”