WC-ul școlii din comuna Ograda, inaugurat de două ori. Șeful Consiliului Judeţean: „Acum cetățenii din Ialomița nu mai au motive să plece” (FOTO)

WC-ul școlii din comuna Ograda, inaugurat de două ori. Șeful Consiliului Judeţean: „Acum cetățenii din Ialomița nu mai au motive să plece” (FOTO)
Foto: realitateadeialomita.net

Investiție strategică în Ialomița şi celebrare… pe măsură! WC-ul școlii din comuna Ograda a fost inaugurat de două ori de autorități. O dată de primar şi o dată de către şeful Consiliului Judeţean. În plus, cel mai sărbătorit WC din ţară ar avea darul să oprească românii de a mai pleca în străinătate, crede şeful Consiliului Judeţean.

Județul Ialomița a avut parte de o realizare epocală! O banală toaletă dintr-o școală din comuna Ograda a fost inaugurată de două ori de autorități. Mai întâi de cele locale, iar ulterior de cele județene, informează B1 TV.

Investiția, destul de mare, s-a realizat cu o contribuție de 170.000 lei de la bugetul Consiliului Județean Ialomița și cu 58.000 lei de la bugetul local al comunei Ograda.

Foto: realitateadeialomita.net

Modernizarea a avut loc cu ajutorul unor firmei deținute de Ionuț Răileanu, care este un om cu o funcție de conducere în organizația PSD Slobozia. Cea mai mare performanță însă e uşor… neobişnuită: s-au montat ferestre foarte mari chiar lângă vasele de toaletă din interior.

Mai mult decât atât, sticla de geam normală permite oricui din afară să vadă ce se întâmplă în interiorul toaletei. Acest aspect se pare că nu i-a deranjat însă nici pe profesorii școlii și nici pe Lilian Badea, primarul comunei Ograda.

Noul WC școlar funcționează așa de mai bine de trei săptămâni, încă din prima zi a anului școlar. La acea dată, toaleta a fost inaugurată de primarul Lilian Badea, care a făcut însă o greşeală: nu a anunţat Consiliul Județean Ialomița.

Președintele instituției județene a fost deranjat de gestul primarului din Ograda, așă că a cerut reinaugurarea în prezența sa a obiectivului de o importanță județeană… strategică. Victor Moraru a expertizat la rândul său toaleta școlară de la Ograda și a lăudat calitatea lucrărilor executate.

„Toaleta de la Ograda pare o investiție mică, dar este importantă și are efect asupra copiilor pentru că de la grădiniță trebuie să-i obișnuim pe copii cu aceste condiții. Eu cred că prin aceste condiții pe care noi încercăm să le asigurăm, cetățenii din Ialomița nu mai au motive să plece din punctul de vedere al infrastructurii”, a declarat Victor Moraru, președintele Consiliului Județean Ialomița, potrivit realitateadeialomita.net.

În prezent, în județul Ialomița există zeci de unități școlare în mediul rural cu toalete insalubre în fundul curții.

Victor Moraru este președintele Consiliului Județean Ialomița de trei ani, dar a sprijinit financiar de la bugetul județean modernizarea a fix două grupuri sanitare, în Mărculești și în Ograda.

Urmăriți B1TV.ro și pe