Iași: DUPĂ DOSARE DE CORUPȚIE, fostul primar Nichita va fi numit consilier în Consiliul Județean

Iași: DUPĂ DOSARE DE CORUPȚIE, fostul primar Nichita va fi numit consilier în Consiliul Județean
Foto: click.ro

Fostul primar Gheorghe Nichita urmează să ocupe un post de consilier în Consiliul Județean Iași, potrivit Agerpres.

Președintele Consiliului Județean Iași a anunțat într-o conferință de presă că fostul edil Nichita va fi consilierul său personal pe proiecte de dezvoltare și accesări de fonduri europene.

Fostul primar al Iașiului își va începe activitatea în funcția de consilier de pe 3 aprilie.

Chiar dacă Gheorghe Nichita este cercetat și judecat pentru fapte de corupție, președintele Consiliului Județean Iași susține că singurul aspect important îl reprezintă experiența în administrație a fostului edil.

"Până la pronunțarea sentinței în dosarele în care este anchetat, Gheorghe Nichita beneficiază de prezumția de nevinovăție. El va fi consilierul meu personal pentru că are mare experiență în administrația publică. Vrem să folosim experiența de 30 de ani pe care dumnealui o are în administrație", a declarat președintele CJ Iași.

Potrivit acestuia, Nichita nu va avea drept de semnătură, dar va fi împuternicit să îl reprezinte și să negocieze cu decidenții de la București pentru prioritatea proiectelor ieșene.

Gheorghe Nichita este trimis în judecată în două dosare în care procurorii DNA îl acuză de fapte de corupție.

În unul din dosare, fostul primar al Iașiului este acuzat de procurorii anticorupție că ar fi folosit Poliția Locală pentru a-și urmări amanta, o angajată aflată în subordinea sa.

În al doilea dosar, Nichita este acuzat că ar fi cerut și primit mită 10% din valoarea proiectului european Sistemul de Management al Traficului din municipiul Iași

Ultima oră
20:19 - Accident cumplit în județul Prahova. Patru persoane, printre care și un bebeluș, au fost transportate la spital (VIDEO)
20:01 - Mamă, tată și fiu, răpuși de COVID-19 în aceeași zi. Cei trei erau nevaccinați și ajunseseră la spital în stare foarte gravă / Managerul SJU Giurgiu: Marea majoritate a cazurilor vin în ultimul moment (VIDEO)
19:37 - Probleme pentru Selly! Mesajul transmis de vlogger în toiul nopții: „Ne asigurăm că pe viitor nu mai încearcă nimeni să mă rănească sau să mă omoare…”
19:17 - 59.319 de persoane vaccinate în ultimele 24 de ore, dintre care aproape 31.900 cu prima doză
18:56 - Ratingul României, reconfirmat de agențiile Standard & Poor`s și Moody`s. Perspectiva, stabilă
18:29 - Dan Tanasă: AUR va iniția procedurile parlamentare pentru controlul averii președintelui Klaus Iohannis
18:12 - Unitatea 2 a Centralei Nucleare de la Cernavodă a fost reconectată la Sistemul Energetic Național
18:01 - Raed Arafat (DSU): Trebuie oprit microfonul tuturor celor care dezinformează și spun oamenilor să nu se vaccineze, pur și simplu
17:42 - O pacientă COVID-19 a murit în timp ce era transferată în Ungaria / România a trimis și personal medical pentru a facilita comunicarea cu familiile persoanelor transferate
17:23 - Cristian Diaconescu: România rămâne pe ultima treaptă de rating recomandat investițiilor. Agențiile Moody` și Standard & Poor`s nu laudă Guvernul, iar ratingul stabil nu se datorează unor politici deștepte