Laufer și-a făcut public certificatul de naștere pentru a demonstra că s-a născut în România. ”Am avut o reacție bazată pe o puternică încărcătură emoțională” (FOTO)

Laufer și-a făcut public certificatul de naștere pentru a demonstra că s-a născut în România. ''Am avut o reacție bazată pe o puternică încărcătură emoțională'' (FOTO)
Foto: Inquam Photos / Alberto Grosescu

Ilan Laufer și-a publicat pe Facebook certificatul de naștere pentru a demonstra că s-a născut în București, așa cum a susținut în discursul ce i-a adus numeroase critici. Asta în contextul în care două publicații israeliene au scris că acesta s-a născut în Israel, în Rishon Lezion.

De asemenea, el a ținut săexplice duritatea discursului în care l-a acuzat pe Klaus Iohannis de antisemitism.

”Înțeleg și respect regulile statutare ale organizaţiilor evreieşti şi îmi aleg astăzi cuvintele cu prudenţă.

Totodată, din cauza nejustificării refuzului – conform Constitutiei, a domnului Presedinte, de a fi parte din Guvernul Romaniei, am avut o reacție la cald, bazată pe o puternică încărcătură emoțională.

Nu mi-am dorit și nu îmi doresc să amestec trăirile personale în viața politică. Consider că, la nivel personal, am dreptul să fiu subiectiv, atunci când mă simt discriminat”, a scris Ilan Laufer.